Родопа ни зарежда и ни учи, Родопа е нашата планина,

...
Родопа ни зарежда и ни учи, Родопа е нашата планина,
Коментари Харесай

Караянчева откри празника на чевермето в Златоград

Родопа ни зарежда и ни учи, Родопа е нашата планина, съобщи Цвета Караянчева в словото си при откриването на обичайния Празник на чевермето в Златоград.

Председателят на Народното събрание напомни, че живее в Родопите, съгласно нея в " най-хубавата и най-гостоприемната планина с най-хубавите хора ".

Цвета Караянчева поздрави жителите на Златоград за празника, с който са съхранили традицията и я не престават. Където и да се чуе, родопската гайда пее и плаче, пее и се радва, тя радва сърцето ни, тя ни приказва, добави ръководителят на Народното събрание.

Трябва да научим нашите деца, че сме мощни и горди, тъй като имаме обичаи, имаме история, уточни Цвета Караянчева. Тя дойде на празника пременена в достоверна национална носия.

Гости от страната и от прилежаща Гърция се събраха на Празника на златоградското чеверме, който показва етнографските и фолклорни обичаи на района. Празнично шествие, водено от 111 гайдари, измежду които и кметът на Златоград Мирослав Янчев, мина през града.

Родопа и Златоград са издирван път и желан дом, съобщи в приветствието си кметът Мирослав Янчев. Според него празникът зарежда със силата традициите на Златоград.

Част от празничното голям брой съблюдава обичайното към този момент за фестивала на чевермето условие да бъдат облечени в национални носии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР