Роднините и съседите на обвинената в убийството на осиновената си

...
Роднините и съседите на обвинената в убийството на осиновената си
Коментари Харесай

Съсед на Мама Айше, пребила до смърт малката Севда: Крещеше за помощ, беше в паника

Роднините и съседите на упрекнатата в убийството на осиновената си щерка Анка Михайлова от Пловдив са безапелационни, че тя доста е обичала детето, гушкала го, радвала му се и се грижела добре за него.  Това стана ясно от първите разпити по делото.

Според прокуратурата вечерта на 23 септември 2022 година Анка блъснала няколко пъти момиченцето, което тогава било на година и 9 месеца, хапала го, след това се изплашила и го завела в УМБАЛ " Свети Георги ". Там обяснила, че детето е паднало от леглото. Малката Севда била с тежка черепно-мозъчна контузия, със синини и охлузвания по цялото тяло, изпаднала в кома и умряла на 16 октомври с. г. 

" Анка беше грижовна майка, доста обичаше Севда, детето доста я гушкаше и не можеше да заспи без нея ", описа пред Окръжния съд в Пловдив лелята на подсъдимата Шенка Йорданова. Тя в никакъв случай не била виждала Анка да удря детето. Подобни показания даде и съседката Рени Янкова. " Беше приготвила за детето доста хубава стая, всеки ден го извеждаше с количката, Севда беше доста щастлива ", съобщи тя. Когато научила за случая, се обадила на Анка, която й обяснила, че момиченцето е паднало, до момента в който му приготвяла мляко. По спомените на съседката настилките в дома са от плочки, леглата не били високи - към половин метър. 

" Чух страшни крясъци онази вечер, Анка крещеше за помощ, трябвало да закара детето в болница, а нямаше кола. Беше в суматоха ", разказа случилото се Васко Колев, който качил Анка и Севда в автомобила си и по този начин стигнали до Спешното на " Свети Георги ".

" Шокирах се, като научих какво е станало със Севда. Анка я водеше постоянно на съвещания и имунизации, събличали сме детето, с цел да го прегледаме, в никакъв случай не сме видели нещо неправилно ", изясни персоналната лекарка на Анка доктор Мария Рашкова-Стефанова.

Лекарите в болничното заведение, приели детето, обаче свидетелстваха, че тялото на Севда имало и остарели контузии. " Майката описа, че детото било паднало, само че възприех думите й като отбрана ", съобщи дежурният реаниматор в онази нощ доктор Кремена Въжева. Хирургът доктор Васил Ташев пък споделил още в разпита си пред полицията, че от 20-годишния си опит не има вяра контузиите да са от рухване от легло.

Анка Михайлова съобщи, че ще даде пояснения на по-късен стадий от процеса. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР