Роднини на младоженец от китайската провинция Шанси били удивени, че

...
Роднини на младоженец от китайската провинция Шанси били удивени, че
Коментари Харесай

В цял Китай говорят за тази булка от Украйна

Роднини на жених от китайската провинция Шанси били удивени, че родителите на украинска младоженка не са поискали откуп за нея.

Търговският сътрудник Хе Пенгвай и украинската преводачка Инес, която се е преместила в Китай преди 4 години, са се венчали в родния град на младоженеца, написа South China Morning Post.

"Сватбата на сина ни беше доста семпла, подготвихме я единствено за една седмица ", споделя майката на Хе.

Роднините настояват, че в никакъв случай до в този момент не са виждали жених, измъкнал се толкоз елементарно и на ниска цена.

В сходство с локалния бит, той трябвало да заплати на роднините на булката.

"Семейството на момичето не е желало откуп и не е желало да купим апартамент или кола ", споделя бащата на младоженеца.

След сватбата младоженците възнамеряват да открият личен бизнес в Шанси, а две години по-късно да посетят и Украйна, с цел да създадат още една женитба.

Копуването на булката е антична традиция, която към момента се среща в страни от Азия, Африка, Близкия изток и Океания. В Китай, роднините на булката дават единодушието си тя да встъпи в брак против 200 000 юана (1,8 милиона рубли или 50 хиляди лева) и един апартамент.

В Русия, Украйна и в доста европейски страни има противоположния бит: фамилията на младоженеца чака булката да "заплати " със зестра своето приемане в новото семейство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР