Роднини на хора, загинали при атентатите на 2001 година в

...
Роднини на хора, загинали при атентатите на 2001 година в
Коментари Харесай

Близки на жертви от 11 септември 2001 г. не желаят Джо Байдън да присъства на възпоминанието

Роднини на хора, починали при атентатите на 2001 година в Съединени американски щати, се оповестиха срещу присъединяване на президента Джо Байдън във възпоменателни прояви за жертвите, в случай че не разсекрети държавни документи, които съгласно тях ще покажат, че водачите на Саудитска Арабия са подкрепили офанзивите, съобщи Ройтерс, представена от.

С наближаването на 20-ата годишнина от нападенията фамилиите на жертвите, дружно с хора от службите за оказване на помощ и оживели при атентатите, разпространиха през днешния ден писмо, в което приканиха Байдън да не участва на тазгодишните възпоменания, в случай че не оповести документите. " Двайсет години по-късно просто няма причина тази информация да се държи в загадка. Но в случай че президентът Байдън отстъпи от уговорката си и застане на страната на саудитското държавно управление, ще бъдем принудени намерено да се противопоставим на всякакво присъединяване на неговото държавно управление в каквито и да е възпоменателни церемонии за 11 септември ", се споделя в писмото, подписано от към 1700 души, директно наранени от атентатите.
 11 септември - Съединени американски щати се готвят да разкрият част от историята, която може да удари Саудитска Арабия 11 септември - Съединени американски щати се готвят да разкрият част от историята, която може да удари Саудитска Арабия
Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи, че ще разкрие от дълго време предпазен саудитски чиновник, който е имал връзки с причинителите от а...

Саудитското посолство в Съединени американски щати към този момент не е дало отговор на питане за коментар. Семействата на жертвите от дълго време желаят американските управляващи да оповестят документи, които да покажат дали Саудитска Арабия е подкрепила или финансирала някой от 19-те свързани с Ал Каида причинители на нападенията, лишили живота на съвсем 3000 души. 15 от 19-те похитители са били от Саудитска Арабия.

Американска държавна комисия не откри доказателства, че Саудитска Арабия директно е финансирала Ал Каида, само че остави отворен въпроса дали е допустимо обособени чиновници да са създали това. Саудитска Арабия е съдена за милиарди долари от фамилиите на близо 2500 от жертвите и от над 20 000 потърпевши хора, компании и разнообразни застрахователи.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР