Роднина на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ също има къща

...
Роднина на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ също има къща
Коментари Харесай

Роднина на Мустафа Кардайъ също има къща за гости, построена с европари

Роднина на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също има къща за посетители, издигната по европейски план.

Става въпрос за балдъзата на Карадайъ, която е и брачна половинка на кмета на Борино. Къщата е в село Чала.
Юндолският кмет за еврокъщите: Ние сме хора селски, шефката от ДФЗ може да ни е записала непринудено Мехмед Местан обаче акцентира, че не са близки с Иванка Багдатова-Мизова
Получената дотация от Държавен фонд „ Земеделие” (ДФЗ) е над 391 хиляди лева Проектът е утвърден през 2012 година, бенефициент е компания „ Чалаинвест ООД”, тогава с шеф актуалният кмет на с. Борино – Мустафа Караахмед .

„ И въпреки всичко аз би трябвало да се препитавам от нещо. Кандидатствахме със брачната половинка ми, спечелихме, назначихме хора, основали сме работни места. И откакто ме избраха за кмет на общината трансферирах акциите си на брачната половинка ми Затие Караахмед . Аз не виждам да има спор на ползи, тъй като по това време не съм бил кмет на общината”, разяснява Караахмед.
Зам.-изпълнителният шеф на фонд „ Земеделие ” подаде оставка Земеделският министър Румен Порожанов изиска Иванка Багдатова-Мизова да напусне поста
От 2015 година шеф на компанията е Затие Караахмед – дамата на кмета на Борино, която е бълдъза на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Нейният телефон е посочен като контакт на уеб страницата на къщите за посетители. Тя призна по телефона, че Карадайъ е идвал на посетители в къщата.

Потърсихме коментар от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той отхвърли изявление.
Собствениците на къщите настояват, че от ДФЗ са ги проверяли, само че нередности не са откривали.
Проверяват къщата за посетители на някогашния зам.-министър Манолев (ОБЗОР) Александър Манолев се проверява за непозволено консумиране на средства от еврофондовете
Опитахме се да разберем, какво са посочили инспекциите на фонда, само че оттова отхвърлиха да коментар с претекста, че тече цялостна инспекция на прокуратурата в страната, до момента в който не завърши, се въздържат от коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР