Роджър Федерер се завърна онзи ден на централния корт на

...
Роджър Федерер се завърна онзи ден на централния корт на
Коментари Харесай

Виландер: Федерер е най-великият, защото вкара тениса в телевизорите на всеки един от нас

Роджър Федерер се завърна оня ден на централния корт на Уимбълдън, където беше формален посетител в Кралската ложа дружно със своята брачна половинка и родители. Постиженията на осемкратния първенец бяха почетени от уредниците посредством специфична гала, чиято цел беше елементарна да се отблагодарят на някогашния номер едно за всички невероятни мемоари през годините. Посрещането на швейцареца пък беше черешката на тортата, тъй като феновете не стопираха да го приветстват бурно в границите на няколко минути и той трябваше да заеме мястото си на корта, тъй като почитателите нямаха никакво желание да прекъсват отдаването си на почести към него.

Именно всичко това накара Матс Виландер да сложи 20-кратния първенец от Шлема пред Новак Джокович и Рафаел Надал в самобитната ранглиста за най-велик тенисист за всички времена:

" Федерер остави голям отпечатък в историята на тениса, само че той ще остане най-траен точно на Уимбълдън. Мисля, че той изведе шампионата на едно последващо равнище с неповторимата си игра, както и с това в какъв удивителен дипломат се трансформира за събитието. Знаете, че не обичам да коментирам по въпроса за най-великия тенисист на всички времена. Определено към този момент Новак Джокович е най-хубавият тенисист на всички времена, само че за мен Роджър Федерер е най-великият, тъй като той вкара тениса в тв приемниците на всеки един от нас.

Източник: First Sportz

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР