Роджър Федерер се справи със Стан Вавринка по път към

...
Роджър Федерер се справи със Стан Вавринка по път към
Коментари Харесай

Федерер надви Вавринка, ще играе на полуфинал срещу Надал

Роджър Федерер се оправи със Стан Вавринка по път към полуфиналите на " Ролан Гарос ". Двамата швейцарци изиграха страховит четирисетов мач, само че крайният победител можеше да бъде единствено един.

В първата част играта беше извънредно равностойна, което прати частта в тайбрек. Маестрото направи първия минипробив и поведе с 3:1, а след това и с 4:2. Вавринка изравни за 4:4, само че нов минипробив на Федерер го приближи към триумфа в първия сет. В последна сметка именития швейцарец взе тайбрека със 7:4.

Вторият сет стартира с гейм за Вавринка, който по-късно взе и подаването на своя противник. В четвъртия гейм Федерер можеше да стигне до пробив, само че Вавринка съумя да удържи подаването си. До края на частта нямаше повече благоприятни условия за пробив и Вавринка изравни резултата в сетовете.

Третата част още веднъж отиде на сметката на Маестрото, откакто той стигна до триумф в тайбрека със 7:5.

Четвъртата част бе прекратена при 3:3, тъй като над Париж се задаваше стихия. След подновяването на играта Стан бързо още веднъж се оказа под напън. При 4-4 и 15-30 позволи непредизвикана неточност и още веднъж му се наложи да се измъква от поредни брейкболи. Първият бе избавен, само че при втория Маестрото принуди съперника си да сгреши и записа едвам втория си пробив от 18 благоприятни условия. От третия си късмет Федерер съумя да затвори мача и да си обезпечи мач с Рафа Надал.
 Безпощаден Надал мина и през Кей Нишикори
Безпощаден Надал мина и през Кей Нишикори

Матадора е на полуфинал на " Ролан Гарос "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР