Родителите винаги са прави.“ Остави го да се наплаче!“ Дете

...
Родителите винаги са прави.“ Остави го да се наплаче!“ Дете
Коментари Харесай

Светът би бил по-добър, ако майките не се отделяха от децата през първата година

„ Родителите постоянно са прави. “

Остави го да се наплаче! “

„ Дете се целува единствено, до момента в който спи. “

С тези и сходни изказвания са възпитавани генерации, в това число и това на новите родители. Това обаче са „ разболяващи “ гледни точки, твърди известният психолог Мадлен Алгафари в своята нова книга „ Поправителен за родители “.

Интересът към нея е  толкова огромен, че нищо чудно да се трансформира в настолно четиво за идващите генерации майки и татковци.

Задаваме си милион въпроси за общуването с децата си и тяхното образование и един от отговорите на експерта е, че  „ Светът би бил по-добър и по-здрав, в случай че майките не се отделяха от децата през първата година, в случай че кърмеха децата си. Това са подценявани неща, само че имат нездрави последствия. “

За благополучие, грешките постоянно са поправими, твърди Алгафари в изявление за БНР.  „ Най-важното е да знаем това и да не се отхвърляме, да работим върху себе си, да се учим и да обичаме. Важно е да търсим и да не имаме вяра в закостенели остарели разбирания - вид „ мен по този начин са ме възпитавали, затова и аз ще последвам този модел “. За наслада виждам, че разпоредбите при възпитанието се трансформират по отношение на времето, в което живеем - доста млади родители почитат децата си. “

Семейната среда, съгласно психолога, е най-важното нещо при оформянето на характера при децата.   " Не бива да се подценява въздействието на обществото в следствие, само че то е вторично. Колкото и да са постоянни стените, в случай че основата се клати, къщата няма да е здрава. ”

В „ Поправителен за родители ” Алгафари повдига завесата над доста наставнически и фамилни проблеми, да вземем за пример общуването с децата, главните разлики във възпитанието на момиче и на момче, разликите сред почитание и обич, грешките с отнемането на обич заради отрицание и придържане към санкции, наследени от предишното.

„ Няма непогрешим родител, само че никой не бърка преднамерено. Кои са правилните и кои погрешните показа за възпитанието на децата и кои са грешките, които биват допускани всеки ден? Това са въпросите, които си задават родителите, а от време на време им се желае да се явят на изправителен изпит, с цел да " оправят нещата " , твърди психологът.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР