Родителите вероятно смятат, че правят услуга на децата си, поддържайки

...
Родителите вероятно смятат, че правят услуга на децата си, поддържайки
Коментари Харесай

Психоложка разкрива кога родителите трябва да кажат на децата си истината за Дядо Коледа

Родителите евентуално считат, че вършат услуга на децата си, поддържайки жива магията към Дядо Коледа. Идва миг обаче, когато подрастващите би трябвало да научат истината, споделя английска психоложка, представена от в. "Дейли остарял ".

По-голямата част от коледното чудо е обвързвана с положителния дъртак. Милиони деца имат вяра, че Дядо Коледа, който живее на Северния полюс, разнася дарове по света в коледния ден. Много родители пишат писма до червендалестия наивник дружно с потомците си, четат книжки за елени преди лягане и даже оставят бисквитки и мляко за чакания посетител.

Покрай възходящото празнично неспокойствие на малчуганите родителите също изживяват още веднъж и още веднъж вълшебството на Коледа, добавя Българска телеграфна агенция.

Магията обаче не трае постоянно, защото неизбежно настава моментът, в който децата стартират да задават въпроси за Дядо Коледа. Това слага родителите им в ситуацията да се чудят какво да кажат и по кое време тъкмо да разкрият истината.

Препоръката на психоложката Аманда Гъмър е това да се случи, когато децата станат на към 10-11 години.

Експертката въпреки всичко отбелязва, че разкриването на истината зависи и от самото дете.

"Много родители считат, че в случай че в междинното учебно заведение децата им към момента имат вяра в Дядо Коледа, това може да ги направи обект на тормоз. Поради тази причина е добре подрастващите да научат истината на възраст към 10-11 години ", споделя Аманда Гъмър.

Разкриването зависи също и от това по кое време самите деца стартират да задават въпроси, добавя психоложката, като предизвестява за заплахите, които крие поддържането на лъжата от страна на родителите.

"Важно е децата да ви се доверяват и да имат вяра на това, което им казвате. Така че в случай че продължавате да поддържате мита прекомерно дълго, има заплаха да накърните доверието им във вас. Това на собствен ред може да докара до утежняването на връзките с родителите, когато децата пораснат ", изяснява Аманда Гъмър.

Ако възрастните към този момент имат намерение да разкрият истината за Дядо Коледа, е добре да се възползват от момента, когато децата стартират да задават въпроси. Гъмър предлага родителите първо да запитат самите подрастващи какво мислят по тематиката. Причината е, че е по-лесно да бъдат доказани възможните им подозрения, в сравнение с истината да им се "сервира " ненадейно.

Родителите също така би трябвало да обяснят на децата, че коледните послания би трябвало да бъдат положителни и състрадателни, с цел да не престават да бъдат годни.

"Можете да смекчите разкриването на истината за Дядо Коледа, като кажете на децата, че без значение от всичко, самите вие към момента вярвате, че по това време на годината витае чудо ", споделя Аманда Гъмър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР