Родителите в Русе ще получават еднократна финансова помощ от общината

...
Родителите в Русе ще получават еднократна финансова помощ от общината
Коментари Харесай

Родителите в Русе ще получават еднократно 150 лева за второ дете и 400 лева за близнаци

Родителите в Русе ще получават еднократна финансова помощ от общината от 150 лв. за второ дете и 400 лв. за близнаци. Това оповестиха от локалната администрация в крайдунавския град.

От там изясняват, че предлагането на кмета за разпределяне на еднократна финансова помощ за насърчаване на виновното родителство е било признато на последното съвещание на Общинския съвет.

Право на тази помощ имат хора с непрекъснат и сегашен адрес на територията на общината, като единият родител следва да е с непрекъснат адрес не по-малко от година все още на раждане на детето. Второто изискване е двамата да са навършили 18-годишна възраст все още на раждане на детето.

Родителите или осиновителите би трябвало да имат и непрекъснати здравноосигурителни права все още на подаване на настояването.
По планирани стойности за тази цел в общинския бюджет за новата година са планувани 170 000 лв..

Желаещите да се възползват от еднократната помощ би трябвало да подадат заявление-декларация по пример в деловодството на общината в период до навършване на шест месеца от раждането или осиновяването на детето, изясняват от кметството в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР