„Родителите просто връчват едно устройство в ръцете на детето си,

...
„Родителите просто връчват едно устройство в ръцете на детето си,
Коментари Харесай

Кога интернет се превръща в капан за децата ни

„ Родителите просто връчват едно устройство в ръцете на детето си, без да са го подготвили задоволително и с това считат, че интернет им взема решение казуса, да са малко спокойни и да си починат след работа. Истината е, че родителят, е хубаво, най-малко в първо време да бъде с децата си в интернет, да им покаже хубавите места и надлежно, по какъв начин да се оправят с неприятните. Пак е въпрос на доверие и реципрочност, която да се построи сред родителя и детето ". Това сподели в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия специалистът по онлайн връзки Жюстин Томс.

„ Смятам, че е хубаво да знаем, къде са нашите деца, на какви игри играят, какво вършат в този интернет ", добави тя. „ Искам да кажа, че интернет е може би последният бастион на свободата, на свободата на словото и на свободата на изразяването. Тук, по-скоро, желая да обърна внимание на нещо напълно друго. Когато казахме, че родителите би трябвало да приготвят децата си, аз желая да попитам - кой приготвя родителите? Тъй като родителите, в полза на истината, в големия случай, са отговорни за навиците на децата си. Те копират държанието, под една или друга форма. И, когато те не ги заведат в светлите кътчета на интернет, самички, то по всяка възможност е, тъй като те самите не знаят, кои са. Така че, по-скоро от там би трябвало да потегля дървото от решения, безусловно ", разяснява от своя страна специалистът по киберсигурност Спас Иванов.

„ А, по отношение на рестриктивните мерки, или не, когато един родител не е сигурен, какво би трябвало да направи, по какъв начин да постъпи, кое е потребно за детето му или не е, има в интернет безпределно количество принадлежности, които напълно автоматизирано, напълно, с помощта на това, че са оценени хиляди и милиони уеб сайтове, по някой път, с тяхното наличие, могат да дадат съвет на децата и на родителите, къде, какво да посещават и какво да не посещават, освен това напълно автоматизирано ", сподели още Иванов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР