Родителите не винаги са сигурни как най-ефективно да подкрепят развитието

...
Родителите не винаги са сигурни как най-ефективно да подкрепят развитието
Коментари Харесай

Как да направим децата си успешни

Родителите не постоянно са сигурни по какъв начин най-ефективно да поддържат развиването на децата си и да им помогнатда изострят мозъка си.

предлага решение:

Добрата вест е, че доста положителни препоръки могат да бъдат систематизирани от една-единствена цел – помагайте им да възприемат прогресивенначин на мислене колкото се може по-често.

Когато имаме напредничав метод на мислене, ние имаме вяра, че потенциалът ни да научаваме нови неща е безграничен.

Точно противоположното, при фиксиранияначин на мислене ние имаме вяра, че или сме родени с избрани заложби и мощни черти, или не сме и не можем да създадем нищо по въпроса.

Тъй като всички ние имаме и двата типа мислене и ги сменяме въз основа на обстановката, най-важният метод, по който можем да помогнем на децата си да съумеят, е да ги насърчаваме да достъпват своя напредничав метод на мислене през по-голямата част от времето.

Проучвания демонстрират, че това може да усъвършенства тяхната настройка, ангажираност и показване, споделя пред CNBC Мери Мърфи, учител по психически и мозъчни науки в Университета на Индиана.

Ето пет метода, по които можете да помогнете на децата си да развият напредничав метод на мислене:
Споделяйте истории за неизменност
Понякога децата се усещат засрамени от своите неуспехи или усложнения, тъй като считат, че при възрастните всичко се получава елементарно.

Тъй като разказването на истории е един най-силните способи за преподаване на уроци, може да употребявате истории, с цел да им покажете, че обстановката не е такава и да ги обучавате по отношение на прогресивното мислене.

Мърфи споделя, че нейна другарка има 8-годишна дъщеря-перфекционист. Ако не разбере новия материал в учебно заведение незабавно, тя се обезкуражава.

Затова майка ѝ, която е писателка, споделя с щерка си, че ѝ се постанова да минава през голям брой чернови за всеки план, като непрекъснато ревизира и усъвършенства работата си. Така нейната щерка открива с учудване, че майка ѝ също би трябвало да работи старателно.

Този вид истории оказват помощ за нормализиране и демонстрират на децата, че съвсем всичко, което си заслужава да се прави, нормално включва усложнения, изключително първоначално.
Разговаряйте за обичаните си неточности
Когато живеем с прогресивното си мислене, ние не се опасяваме да вършим неточности, тъй като не имаме вяра, че те отразяват нашите присъщи качества. Вместо това, ние гледаме на неправилните стъпки като на благоприятни условия да се поучим.

Мърфи споделя инструмент, който е виждала, че учител употребява, с цел да насърчи прогресивния метод на мислене в класната стая.

На голям екран с надпис “Моята обичана неточност ” всеки възпитаник споделя за неточност, която е позволил, дружно с това по какъв начин тя е подтикнала неговото или нейното образование.

Вие можете да прилагате сходно упражнение на масата по време на вечеря. Помолете всеки да показа някакъв собствен крах в последно време, дружно с това по какъв начин се е почувствал и какво е научил от всичко това.

Това може да салеки, занимателни диалози, по време на които да се смеем на грешките си ( “Определено не трябваше да нося бяла риза на работа, тъй като разсипах обяда си върху нея! ”), или опция да разкажете за по-уязвими моменти ( “Днес нараних възприятията на някого. ”).

Чрез тези диалози можем да приемем нашите неточности и това, че те би трябвало да ни носят поука.
Напомняйте на децата си какъв брой надалеч са стигнали
Децата постоянно се концентрират прекомерно доста върху неуспехите или усложненията, които имат сега, губейки от взор триумфа, който са постигнали в предишното.

Ако детето ви се усеща обезкуражено, напомнете му за пътя, по който е поело и за трудностите, които е преодоляло, с цел да стигне дотук. Например: “Помниш ли, когато ти беше мъчно да се научиш да четеш? Сега четеш цели глави от книгата самичък! ”

Може също по този начин да извадите остарели задачи, фотоси или видеа, с цел да покажете неща, които в миналото са били сложни за тях, а в този момент са обикновени.

Много деца -от малчугани до младежи, обожават да им се напомня каквиса били като по-малки и по какъв начин са се развили с времето. Този диалог също по този начин демонстрира вашата оценка за тях като персони със собствен личен път на напредък.
Питайте децата си в какво имат потребност от поддръжка
Този простоват диалог с детето ви оказва помощ да разберете дали то има потребност от спомагателна поддръжка или помощ, без значение дали става въпрос за практическа помощ с домашното по математика или освежителен диалог.

Обърнете внимание, че този език възстановява концепцията, че във всеки един миг някой от нас изпитва усложнения с нещо. Може даже да споделите нещо, с което вие се борите, а по-късно да попитате детето си пред какво е изправено.

Помагайки на децата да употребяват прогресивната си настройка освен ги предизвиква да не се отхвърлят или да пробват още по-усърдно. Тук също по този начин става въпрос за гарантирането на това, че те разполагат с ресурсите и поддръжката, от които имат потребност, с цел да съумяват.
Направете го занимателно
Оформянето на метода на мислене на вашето семейство е групово изпитание, само че не би трябвало да се усеща съществено или да тежи.

Например, една активност, която може да бъде по едно и също време занимателна и ангажираща за цялото семейство, е измислянето на обръщение или мантра, като “Ние обичаме да се учим! ”

Когато гледаме на ученето и на израстванетокато на нещо прелестно, е по-вероятно да желаеме да поставим напъните, които са нужни, с цел да стигнем до такава степен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР