Родителите на Вълчо Арабаджиев ме ангажираха. Майката ми се обади

...
Родителите на Вълчо Арабаджиев ме ангажираха. Майката ми се обади
Коментари Харесай

Адвокат Илиян Василев: Държавата взе за заложник сина на Ветко Арабаджиев, семейството има над 20 млн. лева лични пари

Родителите на Вълчо Арабаджиев ме ангажираха. Майката ми се обади по телефона и ми сподели "Моля те, помогни на детето ". Аз не познавам фамилията, за разлика от доста магистрати. Това сподели в предаването "120 минути " юрист Илиян Василев.

При диалога си с майката не се поинтересувах къде е тя, а какви доказателства има против това момче, което беше взето за пленник. Една страна престава да бъде страна, когато стартира да взема заложници. Добре че съдийката прояви някакъв наставнически инстинкт да пусне това момче на независимост, уточни юрист Василев.

Вълчо е на 21 години, като последните 8 години прекарва в чужбина, последните 5 години учи право в Лондон. Очевидно желанието на родителите му е било да навлиза в техния бизнес. Какво неприятно има в това, съобщи юристът.

Притеснява ме това, което прокуратурата се пробва да пробута като доказателства, с цел да бъде арестувано това момче. Те употребяват един къс интервал, в който клиентът ми е бил в България, и е наел касета, където има фамилно имущество – 2,5 млн. евро. На фамилията са правени инспекции и е открит законнен генезис за към 25 млн. лв.. Личните им пари са повече от 20 млн. лв.. Част от тях в един миг са решили да внесат в банкова касета. Проблемът е в друго – това младо момче е упрекнато в пране на пари, а няма никакви доказателства за това. В момента прокуратурата изобщо не се пробва да твърди, че тези 2,5 млн. евро са с незаконен генезис, сподели юрист Илиян Василев.

Той бе безапелационен, че Вълчо Арабаджиев няма да се укрие.

По думите му Ветко и Маринела Арабаджиева ще се върнат у нас, в случай че имат религия в българското правораздаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР