Родителите на учениците от начално училище Васил Левски в квартал

...
Родителите на учениците от начално училище Васил Левски в квартал
Коментари Харесай

Родителите на учениците от начално училище Васил Левски във Варна настояват за ремонт на сградата

Родителите на учениците от начално учебно заведение " Васил Левски " в квартал " Аспарухово " във Варна, които образуваха предприемчив комитет ще се срещнат с управлението на общината. Поводът е, че от половин година постройката на образователното заведение  е празна, децата са преместени в други учебни заведения, тъй като оставането им там е рисково. Покривът не е построен вярно, както и отводнителната система. Сградата беше открита през декември 2011-та година и през цялото време се появяват течове, както и пукнатини по фасадата.

Директорът на учебното заведение Стела Петрова сподели, че в действителност обстановката е сериозна, само че най-малко основите и стените на постройката са здрави:

" Проблемът е в покривната плоча. Не е изпълнена градивно вярно. Тя натежава тази плоча. Страшно е, да. Ще бъде препоръчан ремонт, а може да бъде построен скатен покрив. Отводнителната система е построена безусловно погрешно и водата нахлува в постройката отвред ".

Бащата на Теодора - Георги Георгиев, който е ръководител на Инициативния комитет на родителите, е безапелационен, че оттегляне от настояването децата да се върнат в своето учебно заведение, няма да има:

" Първото, което ние като родители желаеме, е да получим проект за дейностите, които Общината ще предприеме, незабавните дейности по тази причина на 15-и септември учебното заведение да отвори порти и децата да бъдат в безвредна постройка, в човешки, цивилизовани, европейски условия. Ако има предпочитание, има способи. В момента, в който дадем крачка обратно, ще минат не една година, ще минат пет години. Тогава просто въстановяването на постройката ще бъде и стопански нецелесъобразно и учебно заведение с традиция на десетки години просто ще бъде убито ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР