Родителите на убитата в Борисовата градина Яна Кръстева – Явор

...
Родителите на убитата в Борисовата градина Яна Кръстева – Явор
Коментари Харесай

Родителите на Яна поискаха 400 бона кръвнина от Чеци

Родителите на убитата в Борисовата градина Яна Кръстева – Явор и Росица Кръстеви желаеха 400 000 лв. кръвнина от килъра на момичето Николай Русинов-Чеци. Софийски градски съд даде през днешния ден ход на делото против единствения упрекнат за убийството на Яна Кръстева. На 28 ноември 2012 година Прокуратурата повдигна обвиняване на Николай Русинов за убийството на Яна Кръстева, която бе открита мъртва на 10 юли 2011 година в Борисовата градина в столицата. В момента Русинов изтърпява мярка за неотклонение – „ Задържане под стража”.

Съдът одобри гражданските искове за финансови компенсации от страна на бащата и майката на Яна Кръстева – Явор Кръстев и Росица Кръстева. Те предявиха претенции за финансово обезщетение в размер общо на 400 000 лв. за нанесени неимуществени вреди от страна на обвинения Николай Русинов.

Софийски градски съд отхвърли настояванията за компенсации в размер на по 50 000 лв. от брата и сестрата на Яна Кръстева.

На днешното съвещание съдът ще разпита към 30 очевидци. Сред тях е и рапърът Спенс, който е имал концерт във съдбовната нощ, и е прочут с обвинения Чеци.

Русинов уточни пред съда, че схваща повдигнатото му обвиняване, само че ще даде пояснение на по-късен стадий от правосъдния развой.

В залата бащата Явор Кръстев описа, че убитата му щерка е била като доста радостно и общително момиче. “Яна не е държеше карез. Като й се скараш, пет минути се цупи и й минава”, описа бащата и добави, че е бил доста непосредствен с Яна и тя му споделяла всичко.

“Съжалявам, че при започване на демокрацията президентът Желев отстрани смъртното наказание”, съобщи през сълзи бащата на Яна.

Даниела НИКОЛОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР