"Родителите на Дарина превърнаха гроба на единствената си внучка в

...
"Родителите на Дарина превърнаха гроба на единствената си внучка в
Коментари Харесай

Двойният убиец от Надежда - Викторио, заплашвал тъста си

"Родителите на Дарина трансфораха гроба на единствената си внучка в светилище. Не пропущат и ден да не отидат на гробищата. Цялата си обич дават в последното леговище на Дарина и Никол ", съобщи в извънредно прочувствен роман пред Софийския градски съд (СГС) Ирина Йорданова.
Тя е адвокатски асистент и съседка на убитите в края на октомври 2018 година Дарина Министерска и едногодишната й дъщеричка Никол. Подсъдим за двойното ликвидиране е Викторио Александров, с който Дарина живеела на фамилни начала. Жената бе разпитана по делото и разказа последните дни на Дарина.
Най-емоционалната част от описа й беше за късния следобяд на 29 октомври 2018 година, когато родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски, откриват мъртво единственото си дете.
"В жилището беше мрачно. Георги възпламени лампата и видяхме тялото на Дарина проснато в хола. Той се приближи и сподели: Мъртва е. Ваня стартира да пищи ", разказа Ирина Йорданова.
Тя се засекла със семейство Министерски във входа на блока на ул. "Бели Дунав " в жк "Надежда " 4. Там живеели Дарина, Викторио и едногодишната им дъщеричка Никол. Викторио се изнесъл дни по-рано, откакто Дарина решила да се разделят поради непрекъснатия тормоз.
Когато на 29 октомври дълго време не вдигала телефона си, родителите й решили да ревизират какво става. Отишли до жилището, звънели, само че никой не им отворил. На площадката срещнали Ирина Йорданова. Първо Георги Министерски се обадил на тел. 112, след това и съседката. Оттам обаче им споделили, че няма сигнал и не могат да пратят екип, най-добре било да повикат ключар. Но тъй като било късно, не могли да открият подобен. Търсили и стълба, с цел да може Георги Министерски да се качи до жилището на Дарина, което било на първия етаж.
След като не намерили и стълба, бащата помолил съседката да донесе принадлежности от вкъщи си, с цел да отвори.
"Силно обезпокоен, Георги въпреки всичко съумя с отвертките да отключи ", сподели дамата. Когато разкрили мъртвата Дарина, тя изпаднала в потрес. Въпреки напрежението, помолила Георги Министерски да види къде е детето, само че Никол не била в жилището. Викторио убива момиченцето часове по-късно, в изоставена постройка край София.
"Чувствам се безпределно отговорна, че не настоявах Дарина да бъде по-внимателна. Тя беше лъчезарна, усмихната, прелестна ", сподели през сълзи свидетелката.
Разказът й разстрои извънредно доста присъстващите в правосъдната зала и множеството хора се разплакаха.
Всъщност двете млади дами се сближили няколко дни преди убийството. На 26 октомври Дарина и написала по месинджър: "Мъжът ми ме удари и аз го изгоних ". Попитала я какво да прави, споделила й още, че той се опитал да я ритне по главата.
Тогава Йорданова, която е адвокатски асистент и посредник, я разпитала в детайли за връзките им.
Няколко момента в описа на Дарина й създали усещане. Единият бил за доста чудноват спор сред Викторио и Дарина поради куче, което младото семейство изпратило да живее в дома на родителите му след раждането на детето. Викторио доста я тормозел поради животното, карал я да му дава огромни суми пари за храната му.
Другият миг бил обвързван с жилището в жк "Надежда ", който бил дарен на Дарина от нейните баба и дядо. Когато се родила Никол двамата нямали брак, били млади, нямали правни знания, Дарина предложила момиченцето да носи семействата и на двамата. Викторио нямал нищо срещу, само че при изискване, че Дарина му трансферира наследствения си апартамент.
Дарина се тормозила, че той държи постолет в дома им. Оръжието било пъхнато в кутия от обувки. През последната година от взаимния им живот се чувствала неоценена, ревнувана.
След раздялата им тя желала с Викторио да запазят положителни връзки. Адвокатка направила съглашение, с цел да не се стигне до правосъдни каузи.
На процеса стана известно още, че през есента на 2018 година Викторио заплашвал и бащата на Дарина - Георги Министерски. Родителят подал сигнал във Второ РПУ и била формирана прокурорска кореспонденция. Тя беше приложена към делото за двойното ликвидиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР