Родителите, чиито деца не са приети във варненските детски ясли,

...
Родителите, чиито деца не са приети във варненските детски ясли,
Коментари Харесай

Родителите, чиито деца не са приети във варненските забавачки, могат да получат по 413 лева компенсации

Родителите, чиито деца не са признати във варненските детски ясли, могат да получат по 413 лв. обезщетения.  Средства са отпуснати в 3 общини - София, Варна и Аврен.

Над 8000 са неприетите в общинска ясла деца в София като от подпомагането са се възползвали фамилиите на над 2000 деца. Недостиг тук-там има и в други градове. По тази причина страната отделя средства за родителите на деца, които са останали некласирани.

Тази година са планувани 10 млн. лева със закона за 2023 година До 31 май сумата, която е разплатена, е в размер на 4 542 897 лева Това разяснява пред публичната телевизия Илия Тасев, шеф на Дирекция " Опазване на публичното здраве и здравен надзор " в Министерство на здравеопазването.

Условията са регламентирани с правилник на Министерски съвет - детето да не е признато в детска ясла, общината да не е предложила различен вид, да не се получават компенсации от държавния бюджет за същите действия, както и да не се употребява отпуск за развъждане на детето до 2-годишна възраст, разяснява Тасев, съобщи varna24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР