Родителите често се стремят да дадат на децата си имена

...
Родителите често се стремят да дадат на децата си имена
Коментари Харесай

10 имена, които означават „любов“ или „красота“

Родителите постоянно се стремят да дадат на децата си имена с забавни метафизичен или духовни смисли и за тях сортираме няколко имена, които в разнообразни елементи на света се превеждат еднообразно: „ обичан “, „ обич “, „ хубост “, пишат " Новите родители ".

Разбира се, имаме си доста наши имена, само че в случай че желаете нещо по-необичайно от Люба, Любомира, Любим (древно славянско име), Красина и Красимир, ето къс лист с техни чуждоезични аналози:

Севда

С това име кръщават девойки и у нас. " Севда ", на турски език значи " обич ", " възлюбена " и произлиза от арабската дума " севда " за блян и пристрастеност. 

Давид

Това име става все по-популярно по света, само че малко хора знаят, че в превод от иврит Давид значи „ любим “, както се е наричал и библейския цар Давид. В наши дни това наименование носят артистът Дейвид Духовни, футболистът Дейвид Бекъм, музикантът Дейвид Ковърдейл и още доста фамозни персони.

Линда 

В превод от испански Линда значи „ красива “, само че се допуска, че името има немски корени. Някои учени считат, че името Линда е формирано от немската дума lind (мек, кротък). Линда може да бъде и скъсен вид на Белинда, Мелинда, Розалинда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР