Родители забелязаха необичаен детайл на снимка на 6-месечната си дъщеря

...
Родители забелязаха необичаен детайл на снимка на 6-месечната си дъщеря
Коментари Харесай

Родители забелязаха странен детайл в снимка на 6-м. си бебе и животът им рухна 

Родители видяха необикновен подробност на фотография на 6-месечната си щерка си, а когато я заведоха на доктор, схванаха, че има рядка форма на рак, оповестява Express.

Наташа Мийд и нейният обичан Бен Сала от Англия видели чудноват искра в очите на шестмесечната си щерка Ела. Отначало не му обърнали внимание.

По-късно обаче решили да заведат дребната на доктор, тъй като мъчно държала лъжицата, което създавало голям проблем с храненето.

"Първоначално приписвахме всичко на това, че е бебе, само че ни посъветваха да я заведем на доктор. Лекарите незабавно разпознаха, че нещо не е наред. Тя беше прегледана от експерт и диагностицирана с ретинобластом ", споделя унищожената Наташа.

Ретинобластомът е рядка форма на рак, който всяка година визира към 44 деца в Обединеното кралство. При Ела обаче туморите били и зад двете очи - нещо, което се случва при един на всеки три случая на пациенти с ретинобластома.

"Ела е изцяло сляпа с едното око, а другото не вижда добре. Тя преди малко приключи шест цикъла на химиотерапия. Сега не се усеща добре и има потребност от кръвопреливане. Освен това има проблеми с дишането ", споделя майка й.

От момента на слагане на диагнозата момиченцето е минало голям брой магнитно-резонансни томографии, с цел да се откри сигурно, че ретинобластомът не е поразил зрителните й нерви и не се е популяризирал от очите в други елементи на тялото.

Лекарите се надяват, че Ела ще успее да преодолее заболяването и да стартира да живее пълноценно.

"Ако беше единствено едното око, може би лекарите биха могли да отстранен тумора, само че сега лекуват и двете очи. Приоритетът е да се избави живота на Ела, а на второ място - очите и зрението й, в случай че е допустимо.

За благополучие, този тип рак не е толкоз гибелен, само че предизвиква огромни вреди на здравето ", споделя още майката на момиченцето.

Жената предизвестява всички родители да не подценяват признаците на ретинобластома. По думите на Наташа, ранната диагностика може да е от решаващо значение за спасяването на деца с рядката форма на рак.

"След диагнозата се натъкнахме на фотоси, направени, когато тя беше на към шест месеца, и блясъкът беше там, в очите й. Чувство да знаем, че тези фотоси ги е имало, а ние не сме знаели, че тя се бори с тази ужасна болест толкоз дълго, е просто извънредно.

Чувствам, че другите родители би трябвало да са наясно и да не се смущават да потърсят помощ. Ако се окаже нищо, никой няма да ви се смее ", декларира тя. /jenata. blitz. bg


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР