Родители внесоха в сряда сутринта в Столична община сигнал с

...
Родители внесоха в сряда сутринта в Столична община сигнал с
Коментари Харесай

Родители внесоха нов сигнал за прием по “втория начин“ в детските градини в София

Родители внесоха в сряда сутринта в Столична община сигнал с 98 нарушавания на шефа на Втора детска градина " Звънче ", заяви Българска национална телевизия. Гражданите са провежда в Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система

Нарушенията са засечени през последните два месеца. Става въпрос за това, че от общо 372 деца повече от половината са признати по " втория метод ", т.е посредством протоколи от лекарски комисии, ТЕЛК или работна група. Родителите желаят да бъде тествано дали има нужните документи за всеки обособен случай - документи, които да потвърждават, че децата са хронично заболели или със специфични просветителни потребности.

" Тези деца се вкарват по убеждение на шефа. Директорът, в случай че реши може да го вкара, в случай че реши може да не вкара и това е един метод шефът да сортира кои деца да влязат в детската градина ", разяснява Васил Николов, ръководител на неправителствената организация.

По думите му някои деца биват записвани, стартират да посещават детската градина и в това време стоят в системата за класиране в детска градина.

" Те вземат участие в класиране, заемат място в това класиране, класират се дружно с други деца и в случай че се класират, в следствие биват записани в системата ", сподели Николов и дефинира това като “машинация “.

Родителите упорстват за инспекция от общината, както и да бъде включен техен представител като цивилен надзор по време на инспекцията.

Столичната община още не може да потуши абсурда с разкритията на директорката на общинската детска градина в Горна баня Мариана Иванов за нерегламентиран банкет на деца. Тя разгласи, че върху нея е оказван напън от общински чиновници за спомагателен банкет на деца. Публичните й разкрития ускориха подозрения, че сходни практики има в доста детски градини в столицата.

Иванова разкри, че е получавала текстови известия от специалисти на Столична община и персонално от кмета на регион " Овча Купел " за спомагателен банкет на деца. Тя стартира да приказва, откакто бе уволнена от директорската позиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР