Родители реагираха гневно след решение на италианския Върховен съд, според

...
Родители реагираха гневно след решение на италианския Върховен съд, според
Коментари Харесай

Правото на учениците в Италия да си носят обяд от вкъщи не е безусловно, реши съд

Родители реагираха яростно след решение на италианския Върховен съд, съгласно което правото на учениците да си носят обяд от у дома не е " абсолютно ", съобщи Би Би Си.

Съдът съобщи, че учебните заведения би трябвало да имат самостоятелност да вземат решение дали на децата да бъде разрешено да ядат храна от у дома в учебните заведения. Преди това съд на по-ниска инстанция поддържа група родители от Торино, които желаеха децата им да не обядват в учебно заведение. Според родителите учебната храна е скъпа и може да бъде нездравословна.

Върховният съд постанови, че носенето на обяд от у дома " може да е в нарушаване на правилата на равнопоставеност и недискриминация, учредени на стопански условия ". Според съдиите учебните заведения са места, където самостоятелните разлики би трябвало да бъдат взети поради " наедно с ползите на учебната общественост ".

Решението провокира гневна реакция измежду родителите, а една майка го разказа като " акт на принуждение ".

Лоренца, която има две деца в учебното заведение в Торино, съобщи пред локална телевизия, че харчи над 2 хиляди евро за учебна храна, повече от месечната й заплата. " По-голямата ми щерка не беше удовлетворена, тъй като качеството не дава отговор на цената и поради проблеми с хигиената в стола ", споделя тя.

Други европейски страни, като Финландия, обезпечават безвъзмезден обяд за учениците. Във Франция учебните обеди не са безвъзмездни, само че се субсидират. Всички възпитаници в британските учебни заведения имат право на безвъзмездна храна на обед, само че не е наложително да я употребяват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР