Родители от Пловдив сигнализираха за забавяне с издаването на безплатните

...
Родители от Пловдив сигнализираха за забавяне с издаването на безплатните
Коментари Харесай

В Пловдив пътуването в градския транспорт за децата остава платено. Липсват безплатните карти

Родители от Пловдив алармираха за закъснение с издаването на безплатните карти за градският превоз за деца. Припомняме, че държавното управление реши от 1 февруари децата до 14-годишна възраст да пътуват изцяло гратис в транспортните средства на градския превоз в цялата страна. Родителите, пристигнали при започване на месеца в бюрата за издаването на безвъзмездни карти, бяха върнати. Превозни документи няма да се издават и в петък. Така родителите ще са принудени да заплащат по 16 лв. за месечна карта за превоз на децата си, а самите възпитаници – по 1 лев за единично пътешестване, оповестява Нова телевизия.

„ Все още не сме получили картите от печатницата, посочена от Българска народна банка. Проблемът е чисто учредителен. Очаква се транспортните документи да дойдат през днешния ден. Поднасяме своите извинения ”, сподели в ефира на „ Здравей, България ” шефът на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " - Пловдив Георги Стоилов. 

Проблемът визира към 40 000 деца в града.

„ Имам информация, че този проблем не е единствено при нас, само че и в други градове на страната. Ако картите дойдат през днешния ден, раздаването им ще стартира в понеделник. Бюрата са предизвестени и ще работят с удължено работно време поради предстоящото скупчване на хора, които ще желаят да ги получат ”, акцентира Стоилов.

Той уточни още, че ще се търси метод да се върнат парите на родителите, закупили карти за по-дълъг период за децата си.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР