Родители от Пазарджик сигнализираха в медиите, че 17-годишният им син

...
Родители от Пазарджик сигнализираха в медиите, че 17-годишният им син
Коментари Харесай

Кръв върху 17-годишен се оказа от разрязана ръка на полицай

Родители от Пазарджик алармираха в медиите, че 17-годишният им наследник е бил пребит от служители на реда, откакто бил арестуван за откраднат телефон. Те са уверени, че над сина им е упражнено полицейско принуждение. Твърдят, че облеклата, с които е бил сега на задържането, са били задачите в кръв.

TrafficNews.bg се свърза с Мирослав Стоянов - представител на полицията в Пазарджик, който удостовери задържането на младежа, само че отхвърли каквото и да било полицейско принуждение. Каква е историята?

Момчето, дружно с още двама негови съученици, е арестувано вечерта в петък против събота по сигнал за обир. След осъществените оперативно-издирвателни дейности на полицията тримата малолетни, нападнали 18-годишен юноша на улицата и взели телефона му, са били открити. Единият от тях е арестуван в дома му, другите двама - на улицата.

Единият обаче - 17-годишното момче, чиято майка подозира полицейско принуждение над сина й, тръгнал да бяга от органите на реда и се наложило да бъде преследван. При преследването единият от служителите на реда си е ранил ръката, която я разрязана неприятно на няколко места. Веднага е извикана Бърза помощ, служителят на реда е бил превозен в болница, където са му направени 4 шева на ръката.

В същото време момчето към този момент е било хванато и също е било освидетелствано от лекари в Пазарджишката болница. "Нямаше и най-малка нотка на подозрение, че е осъществено полицейско принуждение над младежа. Кръвта, която беше по облеклата му, е кръвта на служителя на реда от разрязаната му длан. И трите момчета бяха арестувани за 24 часа, като към този момент от дълго време са освободени, формирано е досъдебно произвеждане ", сподели Мирослав Стоянов.

Според представителя на полицията в Пазарджик да се приказва за полицейско принуждение в този случай, е неточно. Но "право на родителите е, в случай че считат, че са накърнени правата на детето им, да подадат тъжба до съответните институции ", добави Стоянов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР