Родители обвиняват в насилие учителка от детска градина в Дулово.

...
Родители обвиняват в насилие учителка от детска градина в Дулово.
Коментари Харесай

Родители обвиняват в насилие учителка в детска градина

Родители упрекват в принуждение учителка от детска градина в Дулово. Общината и районният инспекторат по обучение в Силистра направиха инспекция по случая.

Родители са внесли тъжба за принуждение в детска градина " Щастливо детство " в Дулово. Обвиненията са към учителката Гинка Костова.

„ Оплакванията за принуждение, съгласно мене, са малко мощно казано, приказваме за физическо принуждение и съответните институции към този момент са задействани и в най-скоро време чакаме техните решения, техните мнения, и според от това какво ще бъде мнението, ще предприемем и съответните мерки”, изясни Ваня Неделчева, шеф на ЦДГ " Щастливо детство ".

Родителите настояват, че децата им са уплашени и даже отхвърлят да отиват на градина.

Моето дете споделя, че е удряно по главата, други деца също споделят, че са блъскани,че са притискани до стената и най-много се оплакват от викове и крясъци, най-много от това, твърди Василе Халил, родител.

Детето толкоз се уплашило, че не желае да върви на градина. Всяка заран с плачене, с плач, по този начин съм го водила. Между другото, нашият също се напикава, в този момент с доктора съм говорила, от стрес, сподели, от всичко може да се случи. И си гризе ноктите, споделя Фатмегюл Каба, баба на дете от детската градина.

Учителката Гинка Костова отхвърля обвиняванията. „ На деца не съм посягала, имам много стаж зад тила си, нито съм обиждала дете, текат инспекции сега, дано когато приключат следствията, аз в случай че съм отговорна ще си поема цялата отговорност”, безапелационна е Гинка Костова.

Има и родители, които пазят учителката.

„ Ако някой потвърди, че тя се държи неприятно с децата, аз също съм " за " да я махнат – това са деца. Но да махат преподавател, който си прави работата толкоз години просто тъй като е неуместен, не знам, за мен не е редно…”, счита Емилиян Симеонов, родител.

След инспекцията на общината, кметът доктор Юксел Ахмед е издал заповед директорката да вземе ограничения за сигурността на децата. А инспекцията на районното ръководство демонстрира, че има учредения за безпокойствие и се предлага на шефа на детската градина да наложи административно наказване на Гинка Костова.

За bTV директорката разяснява, че ще реши какво да е наказването, откакто се съветва с правист. Родителите обаче не са удовлетворени от инспекциите и са изпратили сигнал до Комисията за отбрана от дискриминация.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР