Родители на първокласници от столичното 122-ро училище подкрепиха бащата на

...
Родители на първокласници от столичното 122-ро училище подкрепиха бащата на
Коментари Харесай

Родители подкрепиха бащата, който се бори децата му да останат в България

Родители на първокласници от столичното 122-ро учебно заведение поддържаха бащата на съученик на техните деца. Чавдар Георгиев е татко на 7-годишния Петър и 4- годишната Георгина. Той се бори децата му да останат с него в България, а не да бъдат отведени в Норвегия, където живее тяхната майка. Днес имаше съвещание по делото, което майката е завела против бащата, че двете деца са изведени от родината им в нарушаване на законодателството за родителските права.

Сагата стартира през 2017 година Майката на децата - норвежката Моника Хеггхолмен е задържана за данъчни закононарушения. Бащата Чавдар Георгиев се връща в България с двете деца, които имат двойно поданство.

Петър е в първи клас и има специфични просветителни потребности. Георгина върви на детска градина.

Тъй като бащата задържа децата повече от година, съгласно Хагската спогодба, майката завежда дело те да бъдат върнати в Норвегия. В момента делото се гледа на втора инстанция в Апелативния съд.

Бащата се тормози, че в случай че децата бъдат върнати в Норвегия, а майката получи ефикасна присъда, те ще бъдат разграничени и дадени на приемни фамилии.
Моника Хеггхолмен, майка: Бащата споделя, че няма да има кой да се грижи за тях в Норвегия, това не е правилно. Децата имат две сестри, които са пълнолетни и в случай че нещо се случи с мен, да вземем за пример затвор, те ще са първия избор на институциите кой да се грижи за тях. Божидар Дамянов, юрист на майката: Целта на процедурата е, в случай че децата са изведени в нарушаване на законодателството на родителските права, да бъде възобновено правното състояние да се върнат в страната на нормалното местожителство. Мисля, че има цялостни учредения съдът да постанови връщането им в Норвегия и там към този момент да се прегледа въпроса за родителските права.
Според ответната страна обаче няма нарушаване на Хагската конвенцията, тъй като когато бащата е отвел децата в България, майката не е упражнявала дейно родителските си права, била е в ареста.
Йорданка Бекирска, юрист на бащата: Петър, по-големият, който има по-специални потребности в Норвегия, е бил считан за дете със занижен статус, без опция за развиване, а тук в България, с помощта на грижите, които институциите поставиха за него, той се изравни с връстниците си. Чавдар Георгиев, татко: Разбира се, аз желая да останат и най-много, няма да влизам в съпоставения България- Норвегия, желая майката и съм й го споделил при опит за медиация, да си оправи живота т.е. ще има ли присъда или те, да пристигна тук, да заповяда тук откакто оправи тези неща да спорим за наставнически права като едни естествени хора.
Днес да поддържат бащата пред 122- ро учебно заведение пристигнаха родители на съучениците на Петър.
Гергана Генчева, родител: Дойдох тук, тъй като ползата на децата би трябвало да бъде подложен преди всичко, а аз в действителност имам вяра, че отивайки в Норвегия те ще получат огромна психическа контузия.Деница Григорова, родител: Човекът е написал отворено писмо до всички институции и аз мисля, че би трябвало страната и всички институции да се активизират и да приложат всички механизми да защитят българските жители.
Решението на Апелативния съд каква ще бъде ориста на децата, ще стане ясно след месец.
 Баща се бори децата му да останат в България след разлъка със брачната половинка си Баща се бори децата му да останат в България след разлъка със брачната половинка си
Родители на първокласници от столичното 122- ро учебно заведение поддържаха бащата на съученик на техните деца. Чавдар Георгиев е татко на 7- годишния Петър и 4...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР