Родители, които не желаят да пуснат децата си обратно на

...
Родители, които не желаят да пуснат децата си обратно на
Коментари Харесай

Родители са против връщането на децата в клас

Родители, които не желаят да пуснат децата си назад на учебно заведение от 4 януари, могат да подават заявки до районните ръководства на образованието, оповестиха от Министерството на образованието.

До момента са постъпили 704 молби за онлайн образование за възпитаници от 1 до 4 клас. От 4 януари се възобновява присъственото образование за учениците от 1 до 4 клас като в учебните заведения ще продължи да се ползва организация, която лимитира взаимоотношението сред обособените паралелки и класове, както и откритите противоепидемични действия по стерилизация на пространствата.

По време на образователните часове учителите ще носят персонални защитни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на учебното заведение, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки обособен час. Изключения се позволяват за възпитаници, на които по здравословни аргументи, е предложено да не носят персонални защитни средства за лице.

В учебните заведения следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18.00 часа или до привършване на образователните часове при целодневно образование в съответната просветителна институция.

По-рано от неофициалното обединяване „ Учители за безвредно обучение “ изпратиха отворено писмо до медиите, с което афишират, че изрично не са съгласни образователният развой да бъде възобновен от 4 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР