Родители излязоха днес на протест пред министерствата на образованието и

...
Родители излязоха днес на протест пред министерствата на образованието и
Коментари Харесай

Родители протестираха срещу маските в училище пред две министерства

Родители излязоха през днешния ден на митинг пред министерствата на образованието и опазването на здравето под надпис „ Не на маските и изолаторите в учебните заведения “, съобщи Българското национално радио.

Те упорстват противоепидемичните ограничения в учебните заведения да бъдат целесъобразни, а не наложителни, и неносенето на маска да не води до санкции.

Зад акцията стои организацията „ Обединени родители “, която се афишира срещу наложителните маски и изолаторите за възпитаници във всички закрити пространства на образователните заведения като се изключи класните стаи, в които това е по избор.

„ Който счита, че ще бъде предпазен, носейки маска, дано да го направи умерено. Против сме, тъй като няма нито едно научно изследване, което да потвърждава изгодата от маските, в това число СЗО предлага неносене на маска от здрави хора, а изолаторите са лишени от всевъзможен смисъл, тъй като показвайки признаци едно дете, това значи, че то към този момент е било в контакт с всичките си съученици и няма безусловно никаква здравна и човешка логичност от тези ограничения. Против разграфяването сме на детски площадки и така нататък Смятаме, че отводът от ограниченията не би трябвало да води до никакви рестрикции и наказания за децата и родителите “, съобщи един от уредниците на митинга Михаела Божанкова.

Организаторите на проявата оповестиха, че сходни митинги има и в други огромни градове.

Под мотото „ На учебно заведение с усмивка и без маска “ пред постройката на Регионалното ръководство на образованието в Пловдив се събраха близо 30 родители, несъгласни с носенето на маски в учебно заведение, добави БНР

Утре в 18 часа в София ще има нова проява пред просветното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР