Родители и деца излязоха на протест с настояване всички ученици

...
Родители и деца излязоха на протест с настояване всички ученици
Коментари Харесай

Всички в клас - ученици и родители протестираха с искане за присъствено обучение

Родители и деца излязоха на митинг с гледище всички възпитаници да бъдат върнати в учебно заведение. Демонстрацията се провежда от Гражданското обединяване " Да запазим учебното заведение като средище за децата ". Протестът стартира от Министерството на образованието, родителите за малко блокираха булеварда пред него, а по-късно се реалокираха и пред здравното министерство. Там деца и родители оставиха плакати и рисунки.

Христина е ученичка в 11 клас, към този момент трета образователна година се образова и у дома, и в учебно заведение. Иска да следва медицина. Притеснена е, че няма да получи задоволително положително обучение в изискванията на онлайн образование.

Имам възприятието, че мога да взема доста повече от учителите, те да ми дадат доста повече в учебно заведение, в сравнение с у дома.

На митинга Христина е с цялото си семейство. А майка й, с изключение на в качеството си на родител на три деца, взе участие и като преподавател.

В момента преподавам в 9 и 10 клас. Виждам апатията, която за следващ път обхвана тия деца, виждам, че им се плаче, виждам, че не желая да ми дават отговор, споделя Ирена Панчева, родител и преподавател.

Родителите настояха допустимо най-скоро всички деца да се върнат в учебно заведение.

Страшно дълго нашите деца понасяха главната тежест на въвежданите ограничения, счита Галина Донева, родител.

Защо страната се сети да търси проби преди две седмици, когато цяло лято в действителност нищо не беше направено, споделя Магдалена Абаджиева, уредник на митинга.

Вчера стана ясно, че просветното министерство е осигурило пари за проби за всички възпитаници до края на тази година.

В момента обаче няма задоволително за всички от вида, който родителите избират, сподели Николай Денков. До края на идната седмица са обезпечени тестванията за учениците от първи до четвърти клас, средства за тях има до коледната почивка.

Обмисля се различен тип проби да се употребяват от гимназистите, с цел да се върнат и те в клас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР