Родините на деца, трениращи водна топка и синхронно плуване, ще

...
Родините на деца, трениращи водна топка и синхронно плуване, ще
Коментари Харесай

Поскъпнали препарати затвориха басейн във Варна, родители на трениращи деца ще протестират

Родините на деца, трениращи водна топка и синхронно плуване, ще стачкуват в събота поради затварянето на басейна „ Алекси Алексиев ” във варненския плувен комплекс „ Приморски ”.

От началото на октомври той не се употребява поради осъществяване на профилактика. Когато тя завършва, тренировките още веднъж не са обновени, защото цените на химическите препарати за разчистване на водата са се нараснали. Фирмата снабдител не може да извърши контракта си съгласно заложените стойности и той е негоден по взаимно единодушие. Директорът на сдружението „ Спорт Варна ” Венцеслав Младенов, което стопанисва общинските спортни парцели, съобщи, че към този момент е почнала процедура за избор на нов снабдител. Досега нужните средства за химически препарати са били към 200 хиляди лв. на година. Младенов чака сумата да се усили на 500 хиляди лв. в новия контракт. Оптимистичният период, в който той може да бъде подписан, е два месеца.

Родителите, чиито деца не могат да употребяват затворения басейн, обмислят сами да съберат нужните средства за химически препарати до сключване на контракта. Това разкри Александър Бъчваров, чийто наследник тренира вода топка.
„ Алекси Алексиев ” се употребява от 4 клуба по водна топка и от 2 по синхронно плуване. На всички басейни в комплекс „ Приморски ” упражняват над 1 2000 деца от 16 клуба, сподели зам.-кметът на Варна Коста Базитов. Той добави, че общината от години дава базата за безплатно прилагане на клубовете. Годишната прехрана на комплекса е 4 млн. лв..
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР