Родените през миналия август в Сливен сиамски близнаци Богдан и

...
Родените през миналия август в Сливен сиамски близнаци Богдан и
Коментари Харесай

Надежда за сиамските близнаци от Сливен! Американец навит да ги раздели

Родените през предишния август в Сливен сиамски близнаци Богдан и Янко на два пъти получиха отвод за интервенция в чужбина, тъй като от Фонда за лекуване на деца преценят, че разделянето им би било рисково за живота им и не може да бъде направено, оповестява bTV. Сега обаче има нова вяра – фамилията е намерило доктор в Ню Йорк, който им дава шансове.

Оказва се обаче, че би трябвало да се подаде нова молба във Фонда, както и нова епикриза за положението на децата в последните два месеца, описа една от бабите на бебетата Мария Желязкова, която е майка на 20-годишният татко на бебетата пред bTV.

Тя към момента няма визия какъв брой пари би коствала интервенцията. Не знае и дали молбата ще бъде почетена.

" Обадих се няколко пъти във Фонда, само че от там споделиха, че не могат да отговорят дали ще провиснал средства, до момента в който не бъде подадено ново заявление ", сподели още Желязкова. Затова през днешния ден фамилията ще подава още веднъж документи.

Борбата е за едното дете – Богдан. Той е добре, само че Янко се утежнява с всеки минал ден и поради това фамилията на бебета се надява на бърз отговор.

Янко е в общо повредено положение, диша, само че не отваря очи, не се храни, не се движи, няма мозъчна активност, не се е развил бял и черен дроб.

Майката на децата 14-годишната Мария, описа, че те са в дом в Бургас, само че тя, бащата и цялото семейство ги посещават всяка седмица. Надява се скоро да може да прибере най-малко Богдан вкъщи.

Мария Желязкова уточни, че родителите на децата в действителност са втори братовчеди, само че не са го знаели поради разпри в фамилията и прекратени контакти.

Другата баба – Анка Миткова, майката на Мария се оплака, че на консултациите лекарите не им споделили, че бебетата са свързани.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР