Родената в Пловдив пианистка Донка Ангъчева е Жена на годината

...
Родената в Пловдив пианистка Донка Ангъчева е Жена на годината
Коментари Харесай

Пианистката Донка Ангъчева е Жена на годината в Австрия

Родената в Пловдив пианистка Донка Ангъчева е " Жена на годината " в категория " Изкуство и просвета " на Look business awards, които всяка година се раздават във Виена.

Донка Ангъчева е номинирана като Bösendorfer актьор, доста сполучлив европейски музикант, брачна половинка, майка на две деца и жена бизнесмен, основател на самодейността Die Kunst in Österreich lebt weiter ( " Изкуството в Австрия продължава да живее " ).

Наградите в 10 категории бяха раздадени на гала, състояла се в Almanac Palace, във Виена.

" Щастлива съм, че съм притежател на премията Business Woman Award, в категорията за изкуство и просвета на известното списание Look, Австрия, за напъните ми в разнообразни благотворителни събития, както и основаването на моята артистична самодейност " Изкуството продължава да живее " и бих желала да благодаря за това самопризнание и най-много за гласуваното доверие ", споделя Донка Ангъчева.

През октомври българската аудитория ще има опция да слуша онлайн пианистката. Тя ще изнесе рецитал, взаимно с цигуларката Лидия Байч. Това ще е първият им общ концерт в България – той е част от фестивала на изкуствата " Порт прим арт фест ". Събитието е огромната церемония вечер на форума и ще се състои на 7 октомври 2023 година (събота) в Културен дом НХК. Концертът ще включва творби от Едвард Григ, Фридрих-Макс " Фриц " Крайслер и Астор Пиацола.

На 5-и октомври ще е бургаската премиера на кино лентата Appassionata, в който журналистът Георги Тошев споделя за живота, музиката и кариерата на Донка Ангъчева.

На 3-ти декември във Виена ще бъде четвъртото издание на самодейността на Донка Ангъчева – " Изкуството в Австрия продължава да живее ".

Донка Ангъчева е австрийска пианистка със международна солова кариера, само че е мощно обвързвана с родния ѝ Пловдив и това беше повода българската премиера на кино лентата " Апасионата " да се случи точно в този град.

Филмът " Апасионата " наблюдава сложния и динамичен път, който Донка Ангъчева изминава, с цел да доближи върховете на изкуството, на което е отдала голяма част от себе си. По време на Covid пандемията тя подема огромна самодейност в помощ на артистите и в името на изкуството, което, по думите ѝ, би трябвало да продължи да живее! Проектът на Донка Ангъчева за онлайн концертни филми се трансформира в същинска сензация и упора за културата на Австрия в сложното време. Днес виртуозната пианистка е измежду най-разпознаваемите лица на австрийската музикална сцена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР