Роботите изследователи, които бяха доставени на астероида Рюгу от японската

...
Роботите изследователи, които бяха доставени на астероида Рюгу от японската
Коментари Харесай

Уникални кадри бяха заснети на астероида Рюгу

Роботите откриватели, които бяха доставени на метеорита Рюгу от японската сонда "Хаябуса-2 ", изпратиха нови фотоси от повърхността му, оповестяват от японското галактическо ведомство ДЖАКСА, представено от Българска телеграфна агенция.

Това е вторият им доклад по време на тяхната задача. От фотосите ясно се вижда по какъв начин се движи Слънцето в небето, забелязано от повърхността на метеорита Рюгу. На фрагментите проличава релефът на галактическото образувание, отрупан с огромни камъни с диаметър до половин метър. Учените се притесняват, че тези камъни могат да повредят сондата при нейното кацане. При това състояние ще се наложи търсенето на по-равна повърхнина за маневрата.

This image was taken just before Rover-1B hopped. Photograph snapped on September 23, 2018 at about 09:46 JST [2/6] pic.twitter.com/m8S3cyYFq6
— HAYABUSA2@JAXA (@haya2e_jaxa) September 27, 2018
Автономните роботи-изследователи "Роувър-1 А " и "Роувър-1 Б " бяха доставени на метеорита на 21 септември. Това са дребни устройства с маса към 1 кг. Те се придвижват по метеорита с "подскоци ", възползвайки се от ниската гравитация на небесното тяло. На борда на роботите са ситуирани широкоъгълни камери и сензори за отчитане на температурата на повърхността на Рюгу.

Кацането на самата сонда "Хаябуса-2 " е планувано за идващия месец. Тя доближи до метеорита през юни. Полетът й продължи 3,5 години.

Диаметърът на метеорита Рюгу, който се намира сред Земята и Марс, е единствено 900 метра.

Rover-1B succeeded in shooting a movie on Ryugu’s surface! The movie has 15 frames captured on September 23, 2018 from 10:34 - 11:48 JST. Enjoy ‘standing’ on the surface of this asteroid! [6/6] pic.twitter.com/57avmjvdVa
— HAYABUSA2@JAXA (@haya2e_jaxa) September 27, 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР