Роботът-сътрудник излезе на сцената с италианския тенор Андреа Бочели и

...
Роботът-сътрудник излезе на сцената с италианския тенор Андреа Бочели и
Коментари Харесай

Роботът YuMi на АББ направи диригентски дебют



Роботът-сътрудник излезе на сцената с италианския тенор Андреа Бочели и филхармоничния оркестър на Лука пред 800 посетители, където дружно извършиха La donna è mobile, известната песен от „ Риголето” на Верди.

" Беше извънредно занимателно да създадем това осъществяване с YuMi,” показа Бочели след концерта за церемония представлението на първия Международен фестивал на роботиката. „ Това сподели, че един робот в действителност би могъл да дирижира оркестър, само че единствено благодарение на отличната работа на доста надарени инженери и един същински маестро”.

Маестро Андреа Коломбини, шеф на филхармоничния оркестър на Лука (Lucca), оказа помощ в подготовката на YuMi за събитието в две стъпки. По време на подготовките придвижванията на Коломбини бяха снимани посредством развой, наименуван „ следване посредством програмиране”, при който двете ръце на робота бяха насочвани да следват придвижванията на диригента. Впоследствие беше осъществена фина конфигурация на придвижванията в софтуера RobotStudio на АББ, при която придвижванията бяха синхронизирани с музиката. Целият развой лиши единствено два дни.



" Мисля, че довечера ние в действителност вършим история и пишем бъдещето на приложенията в роботиката”, съобщи изпълнителният шеф на АББ Улрих Шписхофер, под чието управление бе създаден YuMi. " YuMi показва какъв брой интуитивна, какъв брой способна на самообразование е тази машина, какъв брой добър е нашият програмен продукт в това да научи придвижванията на един диригент и действително да дирижира цялостен екип.”
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР