"Роботакси" без човек шофьор, производство на "Тесла" ще излезе на

...
"Роботакси" без човек шофьор, производство на "Тесла" ще излезе на
Коментари Харесай

Мъск обеща догодина Тесла да пусне на пазара в САЩ такси без шофьор

"Роботакси " без човек водач, произвеждане на "Тесла " ще излезе на пазара в Съединени американски щати през идната година. Това заяви нощес президентът на корпорацията Илън Мъск по време на онлайн презентация, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Мъск продължава традицията да прави гръмки известия, които впечатляват мнозина вложители, само че тези планове постоянно не се реализират в заявените периоди.

"Вероятно до две години ще произвеждаме кола без волан или педали ", предсказа предприемачът. Същевременно той призна, че от време на време просрочва амбициозните си обещания.

В сърцевината на последното му обещания е нов микрочип за самоуправление на транспортни средства, за който той описа по време на презентацията. По думите му създаденият от "Самсунг електроникс " в Тексас микрочип ще бъде конфигуриран във всички коли на "Тесла " и евентуално ще даде на компанията огромна преднина пред съперниците и ще бъде знак за големите й вложения в самостоятелното шофиране. Илън Мъск сподели, че разноските за новия микрочип са огромни, само че те ще се изплатят.

Презентацията онлайн бе направена два дни преди от "Тесла " да разгласи спад с една четвърт на доставките на седана "Модел 3 ", който е опит на корпорацията да стане водещ производител на коли, означи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР