Робот за прохождане получи като дарение от благотворителната инициатива „Българската

...
Робот за прохождане получи като дарение от благотворителната инициатива „Българската
Коментари Харесай

Домът за медико-социални грижи във Варна получи дарение от „Българската Коледа“

Робот за прохождане получи като подаяние от благотворителната самодейност „Българската Коледа“ Домът за медико-социални грижи за деца във варненския кв. Виница. Системата за локомоторна терапия LokoHelp Woodway съставлява роботизиран уред за симулация на походката и е извънредно скъпа, защото дава късмет на подрастващи със съществени дефицити в моториката да проходят, радват се експертите от вкъщи.  %d1%80%d0%be%d0%b1%d0%be%d1%821

Новата техника ще се употребява за рехабилитация на пациенти с увреждане или загуба на способността за вървене след заболяване или акцидент. Роботът е подобаващ за деца с церебрална парализа, Спина бифида, парализа на долните крака, хемипареза, неврологични нарушавания, невромускулни и ортопедични болести. Системата за локомоторна терапия оказва помощ за възстановяване на походката, нейната експедитивност и устойчивост, подвижността на ставите, мускулната дължина, сърдечно-съдовите функционалности и за намаляването на спазмите.

Роботът могат да употребяват пациенти с тегло от 5 до 150 кг, като времето за образование е самостоятелно. При деца, прекарали инсулт, да вземем за пример, рехабилитаторите предлагат три курса седмично в продължение на най-малко 6 седмици, до момента в който при малчугани с церебрална парализа лечението може да продължи месеци.

„Искрено се надявам, че апаратурата ще способства резултатът от работата на нашите експерти да бъде още по-добър и от ден на ден деца да си потеглят от нашето лечебно заведение изправени на крака“, съобщи шефът на дома доктор Стефка Джанкова. Тя благодари на всички, които поддържат „Българската Коледа“.

Благотворителната самодейност прави подаяние за дома във Варна за повторно, откакто преди 5 година достави уред за ударно-вълнова терапия и вана за подводно-струен масаж.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР