Роби Фаулър вулгарно раздруса задните си части към Греъм Льо

...
Роби Фаулър вулгарно раздруса задните си части към Греъм Льо
Коментари Харесай

Странният случай на един хетеросексуален футболист, станал жертва на хомофобия

Роби Фаулър вулгарно раздруса задните си елементи към Греъм Льо Со в най-отблъскващия хомофобски жест, който в миналото ще забележим на футболния терен.

А жертвата му даже не беше гей…

Странно е, че футболната кариера на Льо Со към момента се свързва най-вече с хомофобските офанзиви против него, в случай, че той е хетеросексуален, фамилен, с две деца.

Но хомофобията във футбола продължава да е с уродливи мащаби, а съответно в Англия обстановката е показателна – 4000 професионални играчи, над 500 в Премиършип, и единствено един първокласен футболист се е признал за гей.

И самият той призна, че се трансформира в всекидневен глас на хомосексуалистите във футбола.

Льо Со имаше по-изискани привички, подгъваше крачолите на дънките си, четеше ляво насоченото издание Guardian, а не да вземем за пример The Sun, както множеството си сътрудници, посещаваше изложения, а не бирарии.

В много връзки беше изпреварил времето си във футбола и точно оттова идваха проблемите му. Как потегли мълвата за другата му половост? Като на смешка – безусловно.

На 22 година Льо Со тъкмо беше стигнал до първия тим на Челси (юноша е на клуба). През лятото играчът бил на екскурзия със своя съотборник Кен Монку и на една подготовка някой си направил неприлична смешка по отношение на връзките сред двамата.

Льо Со не се засмял, а взел да се отбранява по тематиката и по тази причина другите в тима също подхванали шегата.

 Official Premier League Season Launch Media Event

Целият британски футбол щеше да загуби, в случай че той се беше решил на такава постъпка. След няколко години Льо Со стана национал на Англия и записа сполучливи мачове, както и един незабравим гол от воле в контрола против Бразилия.

Но в оня интервал в Челси нападките не спираха и в действителност бързо се разпространиха из британските терени. Два месеца след тяхното начало в съблекалнята на личния му тим, Греъм Льо Со трябваше да търпи обидни възгласи от последователите на Уест Хем по време на мач.

Небрежната смешка беше станала пикантна клевета. А неговото отношение към хомосексуализма по никакъв начин не оказа помощ.

Макар че не беше гей, Льо Со беше споделил, че не е срещу да има съотборници гейове.

Една година по-рано Джъстин Фашану беше признал своята хомосексуалност и към момента е единственият състезател на такова равнище, показал тази храброст. Фашану понесе огромно количество нападки поради признанието, само че въпреки всичко го направи в късен стадий от кариерата си.

Докато Греъм Льо Со занапред се утвърждаваше в британския футбол. Обидите към него стигнаха върха си в края на февруари 1999 година при семейството против Ливърпул.

Звездата на гостите Роби Фаулър постави ръце на задните си елементи и няколко пъти извика „ Ела да ми го дадеш в задника “ на таман фаулиралия го Льо Со.

 Southampton v Norwich

На терена се заформи свада, и то пред очите на страничния арбитър, който чуваше всичко от напълно близо.

От трибуните гледаха брачната половинка и дребната щерка на Льо Со. Футболистът дори получи жълт картон за бавене на играта, а жълтите издания на Острова нямаше по какъв начин да не оформят сочни първи страници от новината за случая.

Бесният Льо Со удари с лакът в тил Роби Фаулър по-късно в мача и заслужаваше да бъде изпъден, само че аленият картон му се размина и скоро по-късно той беше сменен. Двамата бяха национали и по този начин и не се сдобриха, въпреки че селекционерът Кевин Кигън опита да изглади връзките им.

След този случай обаче Греъм споделя, че тормозът, ориентиран към него от трибуните, е секнал, защото абсурдът беше в действителност сериозен.

Доста по-късно, през 2007 година, Льо Со беше запитан в изявление дали би предложил на гейовете измежду футболистите да се разкрият. Той беше неуверен, само че в последна сметка отговори негативно. От оня миг до момента, единственият футболист в Англия с такова самопризнание е полупрофесионалистът Лиъм Дейвис.

 Mehmet Scholl, Graeme Le Saux

В момента на Острова се развиват начинания за по-добра

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР