Роби Факинети бе десетилетия наред на клавирните на една от най-известните

...
Роби Факинети бе десетилетия наред на
клавирните на една от най-известните
Коментари Харесай

Жива легенда от „Пух“ посвети песен на загиналите в Бергамо

Роби Факинети бе десетилетия наред на клавирните на една от най-известните италиански групи – „ Пух “. Беше и създател на десетина от най-популярните им шлагери. Преди дни той написа ария, отдадена на тъжния град Бергамо, откъдето той е родом и на хората, които починаха от пандемията от ковид. Екипът, сътворил парчето, се отхвърли от авторските си права и приходите от свалянето на тази ария от интернет отиват за болничното заведение „ Папа Джовани XXIII “ в Бергамо за закупуване на здравно оборудване (линк за събаряне на песента).

„ Rinascerò, Rinerai “ е аранжирана от Данило Бало и Марко Барусо. Хористите, които я извършват, са от Бергамо, събрани в благозвучие благодарение на напъните на Даниеле Вавасори и Валерия Капонето Делеани. Жицата на финала е на Диего Аригони, китарист на „ Мода “.

„ След като видях по малкия екран фрагментите с армейските камиони, пренасящи труповете на моите съграждани, бях завладян от страст. Плачът и гневът ме докараха до пианото и след няколко минути музиката се роди, както и заглавието „ Аз ще се преродя, ти ще се преродиш “. Това беше ентусиазъм и непосредствена потребност, усещах, че трябва да направя нещо, по-специално за моя град, толкоз мощно засегнат... “ – споделя Факинети.  

„ Песента е желанието за прераждане и вяра, посвещение на тези, които са ни напуснали - нас и техните фамилии. Благодаря на всички, които работят непрекъснато за положителното на другите: лекари, медицински сестри и целия персонал на болничното заведение – те са героитена тези дни. Молитва за града, който не се отхвърля “ – добавя музикантът.

Ще се преродя, ти ще се преродиш.
Когато всичко това завърши,
още веднъж ще забележим звездите.
Бурята, която ни държи в хватката си,
ни огъва, само че няма да ни счупи.
Ние сме родени да предизвикаме ориста,
само че до момента печелихме ние.
Тези дни ще трансформират хода на живота ни,
само че този път ще научим малко повече.
Ще се преродя, ти ще се преродиш.
Прегърнат от ужасно небе,
още веднъж ще имаме религия в Бог.
В тишината има глътка пресен въздух,
само че ме е боязън за моя град.
Ние сме родени да предизвикаме ориста...
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР