Робърт Ф. Кенеди-младши заяви, че е подал заявление за участие

...
Робърт Ф. Кенеди-младши заяви, че е подал заявление за участие
Коментари Харесай

Фамилията Кенеди отново поглежда към Белия дом

Робърт Ф. Кенеди-младши съобщи, че е подал заявление за присъединяване в президентските избори през 2024 година в Юта, откакто е извършил условието за 1000 подписа, нужни за включване в бюлетината, като това е първият щат, в който самостоятелният претендент и изтъкнат деятел против имунизациите се е класирал.

Заобиколен от доброволци на предизборно събитие в сряда в Солт Лейк Сити, Кенеди разгласи, че е подал документи за кандидатстване в щата тази заран.

Юта е първият щат, в който акцията му е показала подписи и се е класирала за достъп до бюлетината , съобщи говорителката на акцията Стефани Спиър. Тя чака, че Аризона може да е идната.

Кенеди разкритикува многото спънки пред достъпа до изборите за претенденти, които не са подкрепени от огромна политическа партия, като съобщи, че условията в някои щати вършат съвсем невероятно да се оспори " задушаващата хватка " , която републиканците и демократите имат върху политиката на Съединени американски щати.

" Този развой ни принуждава да изградим армията си в този момент ", сподели той. " И ще имаме по-добра войска на улицата и в окопите през ноември 2024 година "

Потомък на една от най-известните демократични династии в страната, дългогодишният юрист по въпросите на околната среда се отклони от партията предходната есен и разгласи самостоятелната си кандидатура за Белия дом . Той е наследник на някогашния сенатор и основен прокурор на Съединени американски щати Робърт Ф. Кенеди и племенник на президента демократ Джон Ф. Кенеди.

Кандидатът закупи популярност по време на пандемията COVID-19 поради приемането на тайни теории за публичното здраве и има правилни почитатели измежду хората, които отхвърлят научния консенсус, че имунизациите са безвредни и ефикасни.

Успехът му при приемането на достъп до гласоподаване в Юта още веднъж разпалва въпросите дали самостоятелният претендент може да играе ролята на препъни камък за възможните претенденти на демократите и републиканците. Макар да е малко евентуално самостоятелен претендент или претендент от трета партия да завоюва президентските избори, той би могъл да изземе поддръжката на главните претенденти по метод, който да наклони везните .

Съюзниците на президента Джо Байдън и на някогашния президент Доналд Тръмп, които са евентуалните претенденти на своите партии, се питат дали Кенеди не би могъл да се трансформира в спънка за техния претендент. И Байдън, и Тръмп, са непопулярни измежду гласоподавателите, което усилва вероятността поддръжката на трети претендент да изиграе решаваща роля през 2024 година

Във все по-поляризиращия се политически климат Кенеди играе по средата, като се съюзява с авторитетни хора от крайната десница и в същото време акцентира предишното си на природозащитник.
 69-годишният Робърт Кенеди-младши ще взе участие в конкуренцията за президент на Съединени американски щати
69-годишният Робърт Кенеди-младши ще взе участие в конкуренцията за президент на Съединени американски щати

14% от гласоподавателите, подкрепящи президента Байдън, сега поддържат Кенеди

Не е ясно в какъв брой щата той ще се класира за достъп до изборите. Всеки щат дефинира свои лични условия, а процесът на събиране на подписи и превъзмогване на правните спънки може да коства скъпо на претендентите, които не са подкрепени от огромните партии.

Форумът " Американски полезности 2024 ", подкрепящ Кенеди, даде обещание да похарчи до 15 млн. $, с цел да му помогне да получи достъп до гласоподаване в основни щати. Успехът му в Юта стана вероятен с помощта на правната победа в правосъдното дело, което той и други подадоха предишния месец, с цел да отсрочат крайния период за подаване на кандидатури в щата.

Антиваксърската организация на Кенеди е завела каузи  срещу редица новинарски организации, измежду които и Асошиейтед прес, в което ги упреква, че нарушават антитръстовите закони, като подхващат дейности за определяне на дезинформация, в това число за имунизациите COVID-19 и пандемията от COVID-19.
 Племенник на Кенеди напира за Белия дом
Племенник на Кенеди напира за Белия дом

Демократическата партия се готви за президентските избори

Кенеди си взе отпуск от групата, когато разгласи кандидатурата си за президент, само че е посочен като един от нейните юристи в правосъдния иск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР