Робърт Ф. Кенеди-младши се очаква да обяви в понеделник, че

...
Робърт Ф. Кенеди-младши се очаква да обяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Робърт Ф. Кенеди-младши се очаква да прекрати предизборната кампания на Демократическата партия и да се кандидатира като независим

Робърт Ф. Кенеди-младши се чака да разгласи в понеделник, че ще се откаже от кандидатурата си на Демократическата партия за президент, с цел да се кандидатира като самостоятелен или трети -партиен претендент, което евентуално ще го изправи против президента Джо Байдън, който се кандидатира за преизбиране, и спечелилия в номинацията на републиканците. Бившият президент Доналд Тръмп понастоящем води национални и предварителни изследвания в конкуренцията за Републиканската партия.

Кампанията на Кенеди нервира известието в дните преди следобедната му тирада във Филаделфия в понеделник. В неотдавнашен видеоклип Кенеди сподели, че има корупция " в управлението на двете политически партии " и сподели, че желае да " пренапише догатките и да промени навиците на американската политика. "

Видеото, оповестено скоро след Mediaite заяви, че възнамерява да пусне самостоятелна оферта.

Член на една от най-известните семейства на демократите в Америка, 69-годишният Кенеди участваше в дълготрайна кандидатура на първичните избори от Демократическата партия, само че има по-добри оценки измежду републиканците. Не е ясно дали поддръжката на Републиканската партия ще докара до общи избори, когато Кенеди също ще се кандидатира против Тръмп, първият любимец за президентската номинация на Републиканската партия. Съюзниците както на Байдън, който е демократ, по този начин и на Тръмп от време на време се съмняваха дали Кенеди ще бъде спойлер против техния претендент.

Съюзниците на Байдън до момента отхвърляха първичната акция на Кенеди като несериозна. Помолен за коментар по отношение на евентуалната му самостоятелна кандидатура, представител на Националния комитет на Демократическата партия отговори с емотикони, които завъртяха очи.

Съобщението в понеделник идва по-малко от седмица, откакто прогресивният деятел Корнел Уест се отхвърли от кандидатурата си на Зелената партия в интерес на без значение ръководство на Белия дом. Междувременно центристката група No Labels интензивно обезпечава достъп до бюлетините за към момента неназован претендент.

Кенеди прекара седмици, обвинявайки DNC, че е „ нагласила “ първичните избори на партията против него и заплашва, че той може да се наложи да обмисли други възможности.

В имейли и видеоклипове за акцията той разкритикува решението на DNC да не бъде хазаин на диспути сред Байдън и други претенденти и се опълчи на проекта на комисията да даде на Южна Каролина, а не на Айова или Ню Хемпшир водещо място в първичния календар на този избирателен цикъл.

„ Ако ме задръстят, ще прегледам всяка опция “, сподели той през септември на барбекю в Ню Хемпшир, проведено от републиканеца, някогашен сенатор Скот Браун.

Крайнодесни и антиваксинни авторитетни лица, близки до Кенеди, също изпратиха мощни сигнали в обществените медии, предполагайки, че той би трябвало или ще напусне Демократическата партия. Миналия месец Джоузеф Меркола, авторитетен доктор срещу имунизациите, който е съдружник на Кенеди, организира анкета в X, прочут преди като Twitter, питайки дали Кенеди би трябвало да напусне партията.

Докато Кенеди от дълго време се разпознава като демократ и постоянно се базира на починалия си татко, сенатор Робърт Ф. Кенеди, и чичо си президент Джон Ф. Кенеди по време на предизборната си акция, той построи близки връзки с крайнодесни фигури през последните години. Той се появи в канал, ръководен от теоретика на конспирацията Sandy Hook Алекс Джоунс, и беше хедлайнер на турнето ReAwaken America, християнското националистическо роудшоу, проведено от някогашния консултант по националната сигурност на Тръмп Майкъл Флин.

Проучванията демонстрират, че доста повече републиканци, в сравнение с демократи, имат удобно мнение за Кенеди. Той също по този начин получи поддръжка от някои крайнодесни консерватори за маргиналните си възгледи, в това число гласното си съмнение към имунизациите против COVID-19, които съгласно изследванията са безвредни и ефикасни против тежки болести и гибел.

Анти- организацията за ваксини, Children's Health Defense, сега има висящо дело против редица новинарски организации, измежду които The Associated Press, обвинявайки ги в нарушение на антитръстовите закони посредством предприемане на дейности за идентифициране на дезинформация, в това число по отношение на COVID-19 и имунизациите против COVID-19. Кенеди се отдръпна от групата, когато разгласи кандидатурата си за президент, само че е посочен като един от нейните юристи в делото.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР