Рияд ще действа в зависимост от потребностите на пазара Саудитска

...
Рияд ще действа в зависимост от потребностите на пазара Саудитска
Коментари Харесай

Саудитска Арабия обяви, че има свободен голям петролен капацитет

Рияд ще работи според от потребностите на пазара
Саудитска Арабия разполага с огромен свободен петролен потенциал, разгласи енергийният министър на страната принц Абдулазиз бин Салман, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. В края на предишния месец най-големият производител на нефт в света изненадващо заяви, че свива дълготрайната си стратегия за увеличение на потенциала си.

" Готови сме да увеличим или понижим добивите във всеки миг според от потребностите на пазарите ", съобщи министърът в границите на петролно-технологична конференция в Даран.

На 30 януари Рияд разпореди на държавната петролна компания " Арамко " (Aramco) да спре проектите си за разширение и да откри оптималния си потенциал за рандеман на 12 милиона барела на ден, или с 1 милион под задачата, оповестена през 2020 година

" Забавяме вложенията, защото се намираме в временен интервал ", съобщи принцът и добави, че " Арамко " има други сфери, в които да влага.

В същото време основният изпълнителен шеф на компанията Амин Насер съобщи, че " Арамко " чака световното търсене на нефт да бъде 104 милиона барела на ден през актуалната година и 105 милиона следващата година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР