Ритуалът Somin-sai в Япония, по-известен като фестивал на голите мъже,

...
Ритуалът Somin-sai в Япония, по-известен като фестивал на голите мъже,
Коментари Харесай

Последният фестивал на голите мъже в Япония

Ритуалът Somin-sai в Япония, по-известен като фестивал на голите мъже, се организира за финален път тази година на 18 февруари.

Снимка: Getty Images

По традиция при съвсем минусови температури мъже, носещи единствено бели превръзки на кръста, се борят между тях, с цел да получат амулет.

За разлика от други места в Мъглиж и дамите се включват в традицията

Спазва се, с цел да има изобилна годишна продукция, разцвет, положително здраве и изобилие. Твърди се, че събитието се организира повече от 1000 години в усамотен храм в североизточната префектура Ивате.

Причината да бъде прекратена тази антична традиция е доста прозаична – демографската рецесия.

В рамките на няколко дни температурите скачат до 23 градуса и по-късно се намаляват до 3 градуса

В обществените мрежи уредниците на фестивала признаха, че не са съумели да намерят задоволително искащи млади участници. За по-възрастните ритуалът може да бъде рисков за здравето.

Снимка: Getty Images

Населението на Япония е в непрекъснат спад от икономическия взрив през 80-те години на предишния век. Страната е с коефициент на раждаемост от 1,3, надалеч под коефициента от 2,1, нужен за поддържане на равновесие сред младото и възрастното население.

Най-многолюдната страна в света е изправена пред демографска рецесия

Смъртните случаи изпреварват ражданията в Япония повече от десетилетие, което съставлява възходящ проблем за водачите на четвъртата по величина стопанска система в света.

Снимка: Getty Images

Япония е изправена пред казуса с възходящо възрастно население и намаляваща работна мощ. Това я изправя пред предизвикването да финансира все по-трудно изплащането на  пенсии и разноските за опазване на здравето, които са по-значителни при застаряващо население.

Фестивалът Somin-sai се организираше годишно на седмия ден от лунната Нова година. Той привличаше доста туристи в региона и носеше положителни доходи на локалните поданици.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР