Рициновото масло е използвано със своите козметични и лечебни цели

...
Рициновото масло е използвано със своите козметични и лечебни цели
Коментари Харесай

Ето какви ОГРОМНИ ползи може да донесе на тялото рициновото масло

Рициновото масло е употребявано със своите козметични и лечебни цели още от познатата ни египетска кралица Клеопатра, а и от целия египетски народ. То е известно и уважавано в козметичните среди и до през днешния ден, а в случай че вие наблягате на натуралната козметика в грижата за кожата – вижте какви изгоди може да донесе на тялото ви рициновото масло:

Бори се с белезите от акне
Този естествен лек ще ви избави от целулита и отоците по тялото
Почти всяка жена се бори с целулит и отоци по тялото. Но за жалост постоянно резултатите не са такива, каквито бихме желали да бъдат. На...
Прочети повече
Рициновото масло е отлично за хората с мазна кожа, защото то способства за поддържането на естествени равнища на мокрота на кожата. То я регенерира и спомага за по-бързото изтриване на неприятните белези от акне. Нанесете няколко капки рициново масло, като масажирате с кръгови придвижвания, вечерта и измийте на идващия ден.

Спомага за оправянето със стрии и слънчеви изгаряния

Рициновото масло е постоянно срещан съставен елемент в редица слънчезащитни кремове, защото има естествен слънцезащитен фактор. Други изгоди от него са свързани с антимикробните му свойства и това, че оказва помощ за по-бързото олющване на белези, стрии и слънчеви изгаряния.

При раздробяване и косопад

Освен удобните свойства за кожата, рициновото масло спомага и за положителното положение на косата ни. То я подхранва, укрепва корените и с помощта на рициноловата киселина, се бори с косопада. Рициновото масло стопира и накъсването на косата, както и може да редуцира и появяването на пърхот. Съветваме ви да нанасяте в корените с масажни придвижвания 2 пъти седмично, след което измивате с шампоана си.
Здрава и блестяща кожа – предписания със зехтин и рициново масло
Домашните маски за лице, коса, тяло и други са към момента на мода и огромна част от дамите залагат на тях. С натуралните съставки се реализират...
Прочети повече
Анти-ейдж резултат

Рициновото масло е богато на мастни киселини, които поддържат положителни равнища на хидратация, както и вземат участие в производството на колаген. Затова и то може да се употребява като отлично анти-ейдж средство – нанесете с масажни придвижвания на местата по лицето с бръчици.

Сухи устни

Ако устните ви са склонни към напукване и изсушаване през по-студените дни да вземем за пример, то включването на рициновото масло в рутината ви е превъзходен избор. То е богато на мастни киселини, витамин Е и минерали, които ще възвърнат влажността в устните и бързо ще заздравят пукнатините и раните. Нанасяйте няколко капки върху устните си всяка вечер.

Напукани ръце и пети
Рициново масло за коса - по какъв начин да го използваме
Рициновото масло се употребява необятно за лекуване на кожа, възстановяване на положението на веждите, миглите и косата. То възвръща кафези...
Прочети повече
Ако ръцете или петите ви също са склонни към напукване, изсушаване и зачервяване, рициновото масло ще помогне и за тяхното възобновяване. То бързо възстановява влажността в засегнатите сектори и се оправя с екземи, мазоли и така нататък Може да се комбинира с топла вода, кокосово или бадемово масло, според от задачата.

Чупливи нокти

Ако ноктите ви са слаби и се чупят елементарно, може да употребявате терапия с рициново масло. Нанасяйте от него няколко пъти в седмицата върху ноктите си или го смесете с топла вода и накиснете ноктите си в течността. Освен това, рициновото масло има мощни противогъбични и антибактериални свойства.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР