Ритъмът на живота ни се променя с напредването на годините

...
Ритъмът на живота ни се променя с напредването на годините
Коментари Харесай

Правилно хранене на жената след 40

Ритъмът на живота ни се трансформира с напредването на годините и това е неизбежно и общовалидно за всеки. Това води до промени в потребностите на организма и няма по какъв начин да не се отрази на хранителния режим.

Четиридесетте години от живота неслучайно се дефинират като витална среда. Това е време, когато измененията стартират да се усещат най-осезателно. Появяват се несъществували до тогава опасности като наднорменото тегло, високото кръвно налягане, някои предменструални проблеми. Наблюдава се и изменена форма на тялото и закъснение на метаболизма.

Повечето промени, които стартират, се дължат на сниженото равнище на естроген в тялото на дамата. На това се дължи процесът на трупане на мазнини към талията и корема, по-високият холестерол и неумолимото понижаване на костната компактност.

Тези нови дадености постановат да се следи равнището на желязо и калций. Нужно е да се отстраняват от менюто храни с добавена захар в тях, както и нездравословните мазнини, които незабавно ще се залепят на тялото.

Добрата хидратация на тялото, както и храните след 40-тата година, потребни за него, добиват все по-важно значение.

Кои са най-подходящите храни за възрастта над 40 години?

Лимони

Добре е лимоните да се включват всекидневно в менюто под някаква форма. Те носят добър детокс резултат и са потребни за здравия тип на кожата.

Полезни мазнини

 Правилно хранене на дамата след 40

Полезните мазнини, от които се нуждае тялото, ще бъдат набавени от артикули като зехтин, авокадо и риба.

Витамин А

От основно значение за кожата, която стартира да увисва в този интервал, е витамин А, а той се съдържа в яйцето, което също е добре да го има всеки ден в храната.

Храни с фибри

Доброто храносмилане се реализира с храни, съдържащи фибри. Ябълките са добър вид, те имат и ободрителен резултат.

Правила при храненето на дамата след 40

 Хранене на дамата след 40

Други привички към храненето на дамата след 40, на които към този момент е належащо да се обръща внимание, са размера на порциите. Нужно е количеството храна да се понижи, защото интензивността понижава в този интервал.

Нужно е да се следи приемът на протеини, с цел да може по-бързо да се усвояват въглехидратите. В противоположен случаи те са натрупат под формата на мазнини.

Едно от най-важните неща е понижаване на приема на сол, защото тя е измежду главните аргументи за покачване на холестерола. Също по този начин храните с хидрогенирани мазнини прецизно би трябвало да се заобикалят, тъй като са измежду сериозните фактори за високо кръвно налягане.

Виж още вярно хранене на дамата след 30, както и нашите предписания за тънка талия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР