Рисуването е творческо изкуство, което стимулира ума и тялото, учи

...
Рисуването е творческо изкуство, което стимулира ума и тялото, учи
Коментари Харесай

3 забавни начина за рисуване

Рисуването е креативно изкуство, което подтиква мозъка и тялото, учи на точност, развива въображението, потреблението на цветове и е още един метод децата да изразят страстите си. Рисуването обаче може да бъде и доста занимателно. Особено, когато употребявате необикновени „ четки “.

Предлагаме ви 3 забавни и несъмнено занимателни метода за изобразяване, които ще вдъхновят дребните художници. Подходящи са за всички възрасти и по никакъв начин не са сложни за асимилиране. В началото може да помогнете на детето, до момента в който разбере по какъв начин тъкмо да употребява своята нова четка, само че по-късно го оставете единствено да работи.

И нещо любопитно. Около 4-5-годишна възраст, множеството родители избират да дадат на децата моливи или флумастери, тъй като са най-лесни за потребление. Но пробвайте и този вид, тъй като той развива с изключение на естетическото възприятие на малчуганите, по този начин и фината им моторика. Така че е освен занимателен, само че и потребен.

1. Рисуване със сламка

Рисуването на сламка е доста занимателно и децата елементарно се оправят с него. То си е напряко игра, която сигурно ще им хареса. Важното е да застелете кухненската маса с нещо, което по-късно ще изхвърлите или елементарно ще почистите. Защото освен това изобразяване е допустимо да се нацапа масата. Върху бял лист за изобразяване капнете в долната част няколко мощно разредени капки с оцветена с водни бои вода. После накарайте детето леко да духне със сламката, тъй че водните капки да се разпилян встрани или нагоре като цветя.

2. Рисуване с клечки за уши

Трябват ви от тези клечки, които са с памучен тампон без ограничител. С тях просто по-лесно се рисува, в сравнение с с тези, които имат ограничител и са по-обемни. Клечките са идеални за основаване и на по-сложни рисунки. Перфектните бои за тях са темперните, само че и с акварелни е допустимо. Имайте поради, че акрилните доста цапат и мъчно се измиват, тъй че забравете за тях, в случай че детето е доста малко.

3. Рисуване с четка за зъби

Това занятие е за една концепция по-големи деца, защото просто цапа. Старата четка за зъби на детето ще ви свърши чудесна работа. То би трябвало единствено да я топва в разредените бои, след което да я изтръсква деликатно върху листа, пробвайки да сътвори халюцинационен или изцяло реален облик. Може да добави и изрязани фигурки от цветна хартия, с цел да се получи още по-ефектен колаж. Но за тях би трябвало да изчака да засъхне изцяло рисунката и едвам по-късно да ги лепи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР