Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е

...
Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е
Коментари Харесай

Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, заяви президентът

Рискът от ескалация на спора сред Русия и Украйна е действителен, само че Европа никога не би трябвало да става пленник на украинската вътрешна политика и упоритости. Затова е значимо да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което директно ще рефлектира върху България и се надявам този спор да завърши допустимо най-бързо. Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ескалация на спора сред Русия и Украйна.
 Борисов от Мароко: Конфликтът сред Русия и Украйна е изключителна опасност и за България  Русия изпрати четвърта ракетна система C-400 до границата с Украйна  Близо 200 000 български жители ще бъдат наранени от военното състояние в Украйна
Държавният глава прикани всички страни да се придържат към нормите на интернационалното право и да не нарушават законните граници. По думите му елементарни моряци не би трябвало да заплащат цената на политическото опълчване.

Попитан за митингите на миньори в страната и за идната му среща с представителите на сидикалните организации у нас, Румен Радев съобщи, че изцяло споделя паниката на миньорите. „ Със синдикатите и държавното управление сме на едно мнение – Парижкото съглашение би трябвало да се извършва, само че без завишаване на задачите. Това е моята позиция. Тя е от дълго време известна, такава беше позицията и на служебното държавно управление “, уточни президентът.

Държавният глава беше безапелационен, че България би трябвало да запази работните места на миньорите, само че чака да види ясна политика и „ ангажимент в стратегическа вероятност на нашето държавно управление към съхраняването на тези работни места на миньорите и към гарантиране на тяхната трудова претовареност в една по-далечна вероятност “. Затова аз имам въпроси и към синдикатите, и към държавното управление, и се надявам да ги разискваме, добави Румен Радев.

В отговор на въпрос дали позицията, която ще отстоява в Катовице, е координирана с държавното управление, Румен Радев акцентира, че e получил целия пакет документи, признат от Министерския съвет, както и изявление за форума, което е ревизирал, тъй като не е задоволително безапелационно. „ Днес ще го предложа на синдикатите “, уточни президентът и добави, че досега не е чул ясна и безапелационна позиция от страна на българското държавно управление за развиване на бранша на енергетиката в стратегическа вероятност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР