Рискът да загине или да бъде ранен при катастрофа чужденец

...
Рискът да загине или да бъде ранен при катастрофа чужденец
Коментари Харесай

ИЗЧИСЛИХА: Нашите пътища са четири пъти по-опасни за чужденците

Рискът да загине или да бъде ранен при злополука чужденец у нас е четири пъти по-голям, в сравнение с за българин. Това сподели анализът на Института за пътна сигурност изработен за интервала 2017-11.10.2021 година. Според тях повода по тази причина е, че организацията на придвижването е неправилна. Те показва, че на доста места пътните условия не дават отговор на минималните стандарти за сигурност.

Скоростният режим по-магистралите в България е най-голям по отношение на всички страни в Европейски Съюз. Когато водачът (чуждия гражданин) попадне в пътнотранспортна среда, в която са налице голям брой дефицити, нехарактерни за останалите транспортни системи в Европейски Съюз, той позволява голям брой неточности, които водят и до произшествия.
свързани новини8631на 06.03.2019
Данните демонстрират, че за проучвания интервал са настъпили 11 887 произшествия с присъединяване на задгранични жители, което прави приблизително по 2971 произшествия на година. Загиналите и ранените от ПТП са общо 1515 души, което прави приблизително на година 378 души и съставлява, че 12% от всички произшествия със починали или ранени задгранични жител. Данните за всички произшествия с присъединяване на българските жители демонстрират, че приблизително 3% от всички ПТП приключват с ранен или умрял.

От Института за пътна сигурност упорстват за оценка на риска. Те желаят да се стартира поетапно премахване на дефицитите на сигурност по пътищата на България.

За интервала 2017-2021 година починалите при злополука чужденци са 112 души, ранени при ПТП са 1403 души.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР