РИОСВ - Русе предприе мерки по повишаване на събираемостта на

...
РИОСВ - Русе предприе мерки по повишаване на събираемостта на
Коментари Харесай

РИОСВ - Русе отне разрешителното на „СИД ГРИЙН“ ЕООД

РИОСВ - Русе предприе ограничения по повишение на събираемостта на сумите по наложени наказания за нарушавания на екологичното законодателство

Това заяви през днешния ден шефът на инспекцията инж. Цонка Христова по време на конференция във връзка Световния ден на околната среда 5 юни.

Подписани са 15 съглашения с извършители на екологичното законодателство за събиране на наложени наказания. Става дума за санкции на обща стойност 11 200 лева от началото на годината. С този инструмент на ЗААН се дава опция на нарушителите да заплащат 70% от наложените наказания. Освен че се покачва събираемостта, методът отстрани обжалването на наложените санкции, акцентира инж. Христова, пишат от пресцентъра на поверената ѝ институция.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе управлява 3 области и 22 общини, като всяко обитаемо място има характерни екологични особености. Инж. Христова заяви, че до момента от плануваните 862 инспекции на 713 обекта са осъществени 376 планови и 171 изключителни инспекции на 447 обекта. За нередности са дадени 225 наставления и са формирани 47 акта за определяне на административни нарушавания (АУАН). Издадени са 15 наказателни постановления на стойност 24 000 лева, а наложените настоящи месечни наказания за на стойност 177 240 лева

Отнет е разрешителният документ за действия с боклуци на „ СИД ГРИЙН “ ЕООД. В рамките на 3 години юридическото лице е наказвано два пъти, с влезнали в действие 2 наказателни постановления, което прави невероятно неговата активност, тъй като даже и да употребяват закупени заготовки, те генерират боклуци, с които не могат да се разпореждат, заяви инж. Христова.

Напът е да се реши казусът със заблатените сектори и замърсяването с боклуци в региона на Гара Бяла. Инж. Христова даде позитивна оценка за вложенията на топлофикационното сдружение в Русе, чиято сероочистваща апаратура работи и се съблюдават периодите за създаване на депото за неопасни боклуци. Като сполучлива беше регистрирана работата при взаимните инспекции с районните структури на Министерство на вътрешните работи в трите области. Установени са противозаконни действия по предпазване и отнасяне на излезли от приложимост моторни транспортни средства (ИУМПС). На нарушителите са дадени наставления за разчистване на заетите със остарели коли терени и предаването им на регламентирани площадки. Съставени са актове за установените нарушавания.

Като чувствителни дефинира инж. Цонка Христова представителите на неправителствения бранш в Русе. Тя акцентира ролята на разговора за решение на екологичните проблеми на града. До момента са извършени две срещи, а до края на седмицата следва още една – за новата Програма на Министерство на околната среда и водите „ Политики за младежта в областта на околната среда”.

„ Чрез средства на тази стратегия ще бъдат финансирани планове в необятен набор. Целта е включване на повече младежи в процесите по намиране на решения и използване на съответни практики, свързани с посочените предпочитани тематики на Програмата. Очакваме да получим планове, които да реализират резултат “, сподели още инж. Цонка Христова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР