РИОСВ – Перник установи източника на замърсяване на река Струма.

...
РИОСВ – Перник установи източника на замърсяване на река Струма.
Коментари Харесай

РИОСВ – Перник установи източника на замърсяване на река Струма


Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник откри източника на замърсяване на река Струма. Замърсителят е воден обект - езеро с оранжев цвят и киселинен темперамент на водите, открит в региона над някогашен металургичен цех Клон МИР. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.
Проверката стартира през вчерашния ден, във връзка получен сигнал за смяна на цвета на река Струма в кв. „ Хумни дол “ в гр. Перник.

Веднага след приемането му специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда, взаимно с представители на Община Перник, започнаха ревизия. При обход беше открит каналът - под жп линията на гара „ Разпределителна “, посредством който се вливала ръждиво-кафявата вода в река Струма. Днес при траялата инспекция с обход от специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник, чиновници от Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “ - Благоевград и Община Перник беше открит и самият източник на замърсяване.

По искане на Регионална инспекция за опазване на околната среда се вземат водни проби от източника на замърсяването за осъществяване на разбор от профилирана мобилна лаборатория на Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС).
РИОСВ – Перник ще осведоми навреме за резултатите от взетите водни проби.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР