РИОСВ-Бургас изпълнява проект за подобряване на водния режим, с който

...
РИОСВ-Бургас изпълнява проект за подобряване на водния режим, с който
Коментари Харесай

Почистват каналите, които свързват блатата Алепу и Стамополу с Черно море

РИОСВ-Бургас извършва план за възстановяване на водния режим , с който би трябвало да се усъвършенства природозащитно положение на типове и на естествени местообитания, предмет на о пазване в мрежата Натура 2000

Той включва разчистване на каналите, свързващи блатата Алепу и Стамополу с Черно море и реорганизация на уреди за надзор на водното равнище двете блата, която включва и ремонт на оборудване вид пътен улук.

Водостокът е построен от пет стоманобетонови тръби по 900 мм с нарушено покритие на армировката. Необходимо е възобновяване на бетоновото покрити на същата на всички тръби и поправяне на бетоновите стени на втока и оттока. Трябва да бъде осъществен и ремонт и монтаж на парапети от двете страни на пътя в обсега на оборудването.

Предвижда се възобновяване на проходимостта на канала в сектор със междинна дължина 60 метра, междинна широчина 8,0 м и междинна дълбочина 1,20 м, като по този метод може да се управлява равнището в блатото Алепу .

Проектът „ Подобряване на водния режим и ръководство на сукцесионните процеси във влажни зони с интернационално значение Комплекс Ропотамо, Местност Пода и Езеро Вая ” е финансиран по предпочитана Ос 3 „ Натура 2000 и биоразнообразие ” на оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР