Римейкът на антивоенната класика На Западния фронт нищо ново получи

...
Римейкът на антивоенната класика На Западния фронт нищо ново получи
Коментари Харесай

Филмът На Западния фронт нищо ново води по номинации за наградите БАФТА

Римейкът на антивоенната класика " На Западния фронт нищо ново " получи 14 номинации за премиите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, оповестяват Ройтерс и Би Би Си.

Екипът основал " На Западния фронт нищо ново "

С по 10 номинации за оценките, считани за английския еквивалент на премиите " Оскар ", са черната комедия " Баншите от Инишерин " и " Всичко на всички места едновременно " - роман за битката на една елементарна жена против злото в паралелни вселени, съчетаващ детайли на комедия на парадокса, научна фантастика, екшън с бойни изкуства и фентъзи.

Следват биографичните филми " Елвис " с 9 номинации и " Лидия Тар " с 5.

Петте продукции - " На Западния фронт нищо ново ", " Баншите от Инишерин ", " Всичко на всички места едновременно ", " Елвис " и " Лидия Тар " са номинирани в категорията за най-хубав филм.

Сред кандидатите за БАФТА в актьорските категории са Кейт Бланшет, Ема Томпсън, Колин Фарел, Мишел Йео, Еди Редмейн, Вайола Дейвис.

Наградите БАФТА ще бъдат раздадени на гала в Кралската фестивална зала на центъра " Саутбанк " в Лондон на 19 февруари. Водещ на шоуто, на което ще се раздават оценките, ще бъде Ричард Грант.

Тази година общо 45 кино лентата са номинирани във всичките категории за оценките на Британската академия за кино и телевизия.

В режисьорската категория Едвард Бергер, основателят на кино лентата с най-вече номинации " На Западния фронт нищо ново ", ще си оспорва наградата с Мартин Макдона за " Баншите от Инишерин ", Пак Чан-Ук за " Решение за овакантяване ", дуото Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт за " Всичко на всички места едновременно ", Тод Фийлд за " Лидия Тар " и Джина Принс-Байтууд за " Жената боец ".

Тази година 11 дами режисьори ще се съревновават за награди БАФТА в другите категории, измежду които за документални и анимационни филми. Във водещата режисьорска категория е номинарана единствено една жена - Джина Принс-Байтууд. Прави усещане, че отвън конкуренцията остава Стивън Спилбърг, който жъне триумфи в сегашния награден сезон с кино лентата си " Семейство Фейбълман ", както и Джеймс Камерън, снимал най-касовия филм на 2022 година " Аватар: Природата на водата ".

С номинации за най-хубава актриса в поддържаща роля са Анджела Басет за " Черната пантера: Уаканда вечно ", Хонг Чау за " Китът ", Кери Кондън за " Баншите от Инишерин ", Джейми Лий Къртис за " Всичко на всички места едновременно ", Доли де Леон за " Идиотският триъгълник " и Кери Мълиган за " Нейната дума ".

В категорията за най-хубав артист в поддържаща роля са номинирани Брендън Глийсън за " Баншите от Инишерин ", Бари Киогън за " Баншите от Инишерин ", Ки Хи Куан (известен и като Джонатан Ки Куан) за " Всичко на всички места едновременно ", Албрехт Шуч за " На Западния фронт нищо ново ", Еди Редмейн за " Добрата сестра " и Майкъл Уорд за " Империя на светлината ".

Във всички актьорски категории номинираните от етнически малцинства са 40 %.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР